Afbud til EM

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Landstræner Lars Schandorff har bedt skak.dk bringe følgende:

 

Den danske mester Mads Andersen har meldt fra til EM-landsholdet. I stedet er Mads Hansen udtaget. Dermed bliver det danske hold Allan Stig Rasmussen, Bjørn Møller Ochsner, Jesper Thybo, Martin Percivaldi og Mads Hansen. Et ungt og spændende hold, men vel især et udviklingshold. Spillerne har virkelig givet den en skalle og været meget aktive i hele sommerperioden, og de er alle på vej frem, men der er selvfølgelig langt op til de stormestre-hold, som Danmark plejer at stille med.

 

parvanyan hansen2

IM Mads Hansen (th) – udtaget til landsholdet. Foto Andreas Albers

Der er flere forklaringer. Det her hold er helt konkret ramt af et par sidste øjebliks afbud fra Jakob Vang Glud pga. arbejde og Mads Andersen pga. studier. Generelt kan man dog konkludere, at der ikke hersker den samme prestige omkring landsholdet som tidligere. Den nye elitepolitik, som har fjernet honorar og enkeltværelser, har bestemt heller ikke hjulpet. Det lykkedes mig dog at lave nogle konstruktive kompromisser med de allerede nævnte GMere, så de kunne få mere i støtte end normalt som kompensation for den manglende betaling på landsholdet. Men elitepolitikken har direkte betydet et farvel til en af vores vigtigste spillere, Sune Berg Hansen. Det ærgrer mig utrolig meget, at jeg ikke har kunnet udtage ham. Sune har været rygraden på det danske hold de sidste mange år. Det bør ærgre hele skak-Danmark, at han ikke er med. Det svækker holdet markant. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at appellere til det nye udvalg, som skal arbejde med elitepolitikken om at lytte til kritikken. Det er som om, vi bliver sendt tilbage til den gamle tid med amatører kontra professionelle. Er det virkelig det, vi vil? Efter min mening burde vi stræbe efter at få så stærkt og attraktivt et landshold som muligt og dermed hele tiden forbedre vilkårene fremfor at forringe dem.

Jeg stopper selv som landstræner efter EM. Det skyldes dog positive omstændigheder! Nemlig at jeg er blevet redaktør af Skakbladet sammen med Jan Løfberg. Det er et drømmejob for mig, og jeg mener ikke det er journalistisk optimalt både at være redaktør og landstræner. Det gjorde jeg klart, allerede da vi søgte stillingen som vikarer. Der er flere, der allerede ved det, men jeg vil gerne, at det er offentligt kendt. Det er det nu!

Lars Schandorff