Nordea Cup (1. – 3. runde)

I lørdags (den 12. februar) startede Nordea Cup, en 9 runders alle-mod-alle IM-turnering i Dianalund. Turneringen afholdes i anledning af Dianalund Skakklubs 60 års jubilæum samt, at det er den 25. Holbergturnering.

Nordea Cup byder på et glædeligt gensyn med de to stormestre fra Letland, Normunds Miezis og Igor Rausis, hvor sidstnævnte dog spiller for Bangladesh (og bor i Dubai!). Derud over er også Thorbjørn Bromann og Flovin Tor Næs gengangere fra klubbens første IM-turnering, der blev afholdt i år 2000. De lokale håb er Kristian Hovmøller, Max Nielsen og Svend Christensen. Endvidere skulle Kim Pedersen og John Christensen fra Dianalund Skakklub have deltaget, men de måtte begge melde fra på grund af arbejde. I stedet er det lykkes at få to stærkere spillere med, nemlig Esben Lund og Preben Dalberg, og med Heini Olsen som den tiende deltager, er udgør det samlede felt en kategori 4 turnering. Det betyder, at der skal 6 point ud af 9 mulige til at lave en IM-norm.

Efter 3 runder har alle 8 aspiranter til en IM-norm stadig muligheden, i hvert fald i teorien. Største favorit er Thorbjørn Bromann, og han startede da også planmæssigt med i 1. runde at vinde over Kristian Hovmøller, der kom helt galt af sted. Thorbjørn har et udsat parti mod Miezis, der først ankom mandag, og i 3. runde spillede han remis med Esben Lund, efter at have haft en lille fordel det meste af partiet.
Flovin Tor Næs er også kommet godt fra start. I 1. runde vandt han over Svend Christensen, hvor han efter at haft fordel det meste af partiet, satte det over styr i tidnøden, men Svend tabte på tid, da han efter træk 40 trykkede på uret samtidig med at vingen faldt. I 2.runde vandt Flovin over Preben Dalberg, der var i tidnød efter 15 træk, og derfor ikke kunne holde balancen. I 3. runde var der færøsk lokalopgør mod Heini Olsen, hvor Flovin måtte ned. Efter sigende står det nu 7-1 til Heini!

Kristian Hovmøller, der i 1. runde tabte til Thorbjørn Bromann, kom stærkt igen i 2. runde, med gevinst over Svend Christensen, men i 3. runde stod han for turneringens første større overraskelse, da han holdt remis mod Miezis, efter at have stået meget i underkanten i det meste af partiet.

Alle resultater fra Nordea Cup og den 25. Holbergturnering, der startede mandag, findes på Dianalund Skakklubs hjemmeside på adressen http://home13.inet.tele.dk/dianalun/  umiddelbart efter rundeslut (senest kl. 02.00).

Alle partier fra Nordea Cup bliver, så hurtigt som muligt, også lagt på hjemmesiden som tekstfiler. Med hjælp fra Jens Lundberg fra 2. hk bliver partierne efterfølgende lagt på i spilbare versioner på 2. hk’s hjemmeside. Der er links fra Dianalund skakklubs hjemmeside, og her er adressen for de tre første runder:

www.2-hk.dk/wiever/20050212_dianalund_nordea_cup_rd1.HTM

www.2-hk.dk/wiever/20050213_dianalund_nordea_cup_rd2.HTM

www.2-hk.dk/wiever/20050214_dianalund_nordea_cup_3rd.HTM

Der er i øvrigt gratis adgang for tilskuere, så kik forbi i aften og de følgende dage, på Holbergskolen i Dianalund!!

Stillingen efter tre runder:
1. GM Igor Rausis (Bangladesh) 2.5; 2. FM Flovin Tor Næs (Færøerne) 2.0; 3. FM Thorbjørn Bromann (Danmark) 1.5 (+ udsat parti); 4-7. Preben Dalberg (Danmark), FM Heini Olsen (Færøerne), Kristian Hovmøller (Danmark), Max Nielsen (Danmark) 1.5; 8. GM Normunds Miezes (Letland) 1.0 (+ udsat parti); 9. FM Esben Lund (Danmark) 1.0; 10. Svend Christensen (Danmark) 0.0.

Nordea Cup