Køge flyvende

Køge flyvende

Team Xtracon Køge er forsvarende mestre i Skakligaen, og de startede sæsonen med at vinde med de ultimative cifre, 8 – 0, over oprykkerne fra Fredericia. Det var egentlig ikke den store overraskelse, da professor Elo havde spået en 7,27 – 0,73 sejr til Køge. Men trods alt sjældent, at en kamp ender 8 – 0 i den bedste række.

Køge har dermed allerede lagt sig i spidsen med 2½ point ned til nummer to, Hillerød. Søndag skal Team Xtracon Køge møde Århus/Skolerne, der indledte 20/21 sæsonen med et nederlag på 5½ – 2½ til Hillerød. Hillerød er i forhold til sidste sæson blevet forstærket med IM Martin Percivaldi, der tidligere spillede for Køge.

Dagens fem kampe blev spillet på 3 forskellige lokationer i Skanderborg på grund af corona-pandemien. På trods af denne logistiske udfordring, blev alle partier vist live på nettet

Billedet øverst i artiklen er GM Jesper Søndergaard Thybo, der fik debutsejr for sin nye klub Køge. Foto: Thomas Vestergård

Sidste års sølvvindere fra Brønshøj tabte 3 – 5 til Skanderborg, der vel realistisk er det eneste hold, der kan true Køge i den samlede stilling. Team Xtracon Køge og Skanderborg skal først mødes indbyrdes i sidste runde, så den kamp kan blive en meget seværdig finale.

GM Carsten Høi stod for den ene af Brønshøjs to gevinster i kampen mod Skanderborg. Foto: Thomas Vestergård

Oprykkerne fra SK1968 fik en fin tilbagevenden til den bedste række med en 5 – 3 sejr over ØBRO. SK1968 stillede endda op uden deres normale førstebræt IM Igor Teplyi.

Jetsmark har siden sidste sæson mistet to af deres topspillere. Jesper Thybo til Køge og Rasmus Thøgersen til SK1968. Alligevel kunne de i lørdagens runde hive en smal sejr over Nordkalotten hjem.

Lørdagens resultater:
SK1968 – ØBRO 5 – 3
Skanderborg – Brønshøj 5 – 3
Århus/Skolerne – Hillerød 2½ – 5½
Jetsmark – Nordkalotten 4½ – 3½
Fredericia – Team Xtracon Køge 0 – 8

Søndag den 25. oktober kl. 10.00 (klik på en kamp for at følge med live):
Team Xtracon Køge – Århus/Skolerne
ØBRO – Jetsmark
Hillerød – SK1968
Nordkalotten – Skanderborg:
Brønshøj – Fredericia

Link til Divisionsturneringen: http://holdskak.skak.dk/TeamTour/Index/62

Stillingen: http://holdskak.skak.dk/TeamTour/Table?teamTourId=62&teamTourGroupId=289#