You are currently viewing Kort nyt uge 30

Kort nyt uge 30

Der var seks danskere med i 2. Lehrter Comitec-Open, der blev spillet tæt på Hannover fra den 20. juli til den 26. juli.

I den lukkede IM-turnering deltog IM Rasmus Skytte. Rasmus gik ubesejret igennem turneringen, men vandt dog kun et enkelt parti og sluttede på 5 point.

I A-open sluttede FM Jesper Mørch Lauridsen som nummer 7 med 5½ point, Alexandru Pirtac nummer 20 med 4 point og Robert Skytte blev nummer 30 med 3 point. Der deltog 34 spillere i gruppen. I C-gruppen fik Linnea Bendixen 4 point og Amanda Skytte sluttede på 3 point.

Link til partier fra turneringen på Lichess: HER

Link til hjemmesiden for turneringen: https://comitec-open.com/


Oscar Koch-Müller og Jesper Koch-Müller fra Præstø Skakklub er taget til Grækenland for at deltage i den 33. udgave af Kavala Open. Turneringen spilles fra den 29. juli og frem til den 5. august. Turneringen har deltagelse af hele 540 spillere fordelt i fire grupper. Oscar deltager i A-gruppen mens Jesper er med i B-gruppen.

Efter 3 runder har Oscar scoret et halvt point efter at have mødt stærk modstand, mens Jesper stadig mangler at komme på tavlen.

Link til resultater fra turneringen. https://chess-results.com/tnr891755.aspx?lan=1&zeilen=99999

Link til hjemmesiden for turneringen: https://www.chesskavala.gr/open/


Frode Benedikt Nielsen var med i Rødeby Open 2024, der blev spillet i Karlskrona fra den 26/7 til den 28/7. Frode lavede et godt resultat ved at score 5 point og ende på 6. pladsen i et deltagerfelt på 74 spillere. Frode var ubesejret inden sidste runde, hvor han desværre løb ind i et nederlag.

Link til resultater fra turneringen: https://schack.se/tavlingar/resultat/roedeby-open-2024/


Jönköping Chess Festival 2024 sluttede hovedturneringen torsdag eftermiddag. Lars Hansen scorede 5½ af 9, og sluttede som nummer 17 i et felt på 55 spillere. Joshua Kehlet Hansen fik 4½ point og Peter Nielsen sluttede på 3½ point. Alle tre var omkring et point under forventet score.

 I lynturneringen der blev spillet mandag den 30/8 scorede Joshua Kehlet Hansen 3 point i de 11 partier og i hurtigskakturneringen den 25/7 fik Lars Hansen 3½ point og Joshua 2½ point i midten af feltet af de 64.

Link til resultater i STANDARD – LYN – RAPID

Hjemmesiden for turneringen: https://schack.se/evenemang/jonkopings-schackfestival-blixt/


Så er der endnu en episode ude af “Skakspilleren”. Christian Thelin har denne gang besøg af Alexander Topsøe (billedet øverst). Christian skriver om podcasten: “Alexander Topsøe er en meget passioneret skakspiller, der har spillet næsten dagligt det seneste halvandet år. Alexander har dog ikke meldt sig ind i en skakklub….endnu. Måske det kommer i fremtiden, for han har ambitioner og målsætninger. I denne uges afsnit taler vi blandt andet om, hvorfor skak er så fantastisk et spil, og om hvorfor det kan føles så farligt at bevæge sig ind i det etablerede skakmiljø.”

Link til podcasten på APPLE og PODIMO


Hans Endrup Jakobsen og Peter Langer deltager i “30e Festival International d’Échecs de Chambéry” i Frankrig der startede den 29. juli og spilles frem til den 4. august. Efter fire runder har begge scoret 1½ point.

Link til hjemmesiden for turneringen: https://clubechecsagglocha.wixsite.com/festivalechecs

Link til resultater fra turneringen: HER