You are currently viewing DM i lyn- og hurtigskak 2024

DM i lyn- og hurtigskak 2024

DM i lyn- og hurtigskak spilles i weekenden den 31. august og 1. september i Snekkersten på Comwell Borupgaard, hvor der vil være plads til 130 deltagere.. Helsingør Skakklub fejrer sit 100 års jubilæum og arrangerer årets stævne i samarbejde med Dansk Skak Union.

Fotoet øverst i artiklen fra Comwell Borupgaard i Snekkersten er taget i forbindelse med Kronborg Open 2024.

Sidste år stod Hvidovre Skakklub som arrangør af det første stævne, hvor man kædede de to stævner sammen over en weekend. Det var en stor succes, og begge mesterskaber blev dengang fuldtegnet med det maksimale deltagerantal i Hvidovre på 80 deltagere. Her vandt GM Jesper Søndergaard Thybo DM i hurtigskak, mens GM Mads Andersen blev DM i lynskak.

Reglementet er blevet opdateret i forhold til sidste år:

DM i lyn- og hurtigskak spilles over to dage. DM i hurtigskak på den første dag og DM i lynskak dagen efter.

Til DM i lyn- og hurtigskak deltager mindst otte deltagere i hver af disciplinerne og det maksimale antal deltagere fastlægges af arrangørerne – Fides regler for henholdsvis hurtig- og lynskak er gældende.

I DM i hurtigskak der er åben for alle, spilles der i to grupper, en over 1900 og en under 1900 i dansk rating (standardratingtallet bruges, hvis hurtigskakratingtallet ikke er tidssvarende).

Der spilles med syv runder efter schweizersystemet, medmindre andet fastsættes af arrangørerne.

Betænkningstiden er 15 minutter + 10 sekunder pr. træk pr. spiller til hele partiet ved syv eller otte runder. Ved ni runder kan der spilles med 10 minutter + 3 sekunder pr. træk pr. spiller.

Vinderen er den spiller, der opnår flest point. Ved ligestilling afgøres placeringerne efter Fides anbefalede korrektionssystemer. Præmierne følger placeringen.

Vinderen erhverver titlen ”Danmarksmester i hurtigskak.” Titlen kan kun vindes af en spiller, der er registreret i Fide som repræsenterende en del af Rigsfællesskabet.

I DM i lynskak der er åben for alle, spilles der i to grupper, en over 1900 og en under 1900 i dansk rating (standardratingtallet bruges, hvis lynskakratingtallet ikke er tidssvarende).

Der spilles med 11 runder efter schweizersystemet, medmindre andet fastsættes af arrangørerne. Der kan spilles i alle mod alle-grupper med op til 20 spillere i hver.

Betænkningstiden er 3 minutter + 2 sekunder pr. træk pr. spiller til hele partiet.

Vinderen er den spiller, der opnår flest point. Ved ligestilling afgøres placeringerne efter Fides anbefalede korrektionssystemer. Præmierne følger placeringen.

Vinderen erhverver titlen ”Danmarksmester i lynskak.” Titlen kan kun vindes af en spiller, der er registreret i Fide som repræsenterende en del af Rigsfællesskabet.

Indbydelserne vil snarest blive lagt op i turneringssystemet på skak.dk.