You are currently viewing Kort nyt uge 20

Kort nyt uge 20

Sofie Bech Dürrfeld debuterer som skakforfatter, og har skrevet bogen “skak, historien og teknikken” i samarbejde med hendes far, Peter Dürrfeld. I anledning af udgivelsen er alle inviteret til bogreceptionen der finder sted onsdag den 29. maj kl. 17:00 i Skakforeningen ØBRO, Rosenvængets Allé 31, 2100 København Ø.

Se mere på Facebook: HER


Tirsdag den 21. maj afholder Springeren Kolding et arrangement med Jan Løfberg som kommer og holder foredrag om “Bent, Boris og Bobby”. Foredraget tager sit udgangspunkt i hans andet bind i bogserien om Bent Larsen. I 1960erne var specielt tre spillere helt fremme på brættet: Boris Spasskij, Bobby Fischer og Bent Larsen. Der er mange forskelle på de mestre, men endnu flere ligheder. Bent Larsen havde verdensmesterdrømme, men fik dem ikke opfyldt. Det gjorde Boris og Bobby. De slog begge Bent i semifinalen. Mød op for at lytte med og få stillet din nysgerrighed omkring nogen af det 20. århundredes største skakpersonligheder. Arrangementet starter omkring 19:20.

Se mere på Skakklubben Springerens hjemmeside: HER

Jan Løfberg, redaktør af Skakbladet

Mogens Thuesen er kommet godt fra start i den åbne turnering Pfingst-Open Milbertshofen i München, hvor han har scoret 3 af 4.

Link til resultater: HER


Indslag i TV2 Bornholm: Ipad’en fylder meget i skolebørns dagligdag. Mads Jacobsen, der er generalsekretær i Dansk Skoleskak, mener, at en del af tiden foran skærmen med fordel kan skæres væk og erstattes med spilbaseret undervisning, der bruger skakspillet som basis for matematikundervisningen. Mads Jacobsen er med i programmet “Mellem os” https://www.tv2bornholm.dk/artikel/generalsekretaer-vil-erstatte-skaerm-med-skakbraet


ECU Magazine April 2024, se mere her: https://madmagz.com/magazine/2131576#/


Holbæk Løvspring og Holbæk Lille Løvspring spilles den kommende weekend med deltagelse af omkring 70 spillere. Der spilles i lukkede 6-mandsgrupper på Holbæk Bibliotek.

Link til indbydelse og resultater: https://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=28570