You are currently viewing Chess House GM 2. runde

Chess House GM 2. runde

John Rendboe fra Århus/Skolerne Skakklub har, på vegne af Chess House, skrevet om anden runde i Chess House GM-turnering, hvor kun to partier er endt remis indtil videre.

Runde 2:

Jesper Thybo – Jonas Bjerre ½ – ½
Sørme om ikke de to unge stjerner sad overfor hinanden kun et par timer efter første runde. Jesper smed igen 1.c4 på brættet, som prompte blev besvaret 1.-c5. Det kunne ligne en tur i den gamle Rubinstein-variant. Men i stedet for 6.Lg2 Sc7 osv. spillede Jesper efter lidt betænkning 6.Sxd5. De der computere ændrer virkelig klassiske spilopfattelser. Til gengæld var Jespers bondeoffer for initiativ ganske klassisk. Da krudtrøgen lettede havde de taget remis med trækgentagelse efter 22 træk. Kort parti. Men med indhold.

Hilmir Heimisson – Jens Ramsdal 1-0
En Sicilianer med 1.e4 c5 2.Sf3 d6 3.d4 cxd4 4. Dxd4. Hvid gav løberparret for at holde dronningen i centrum. Det virkede helt lige til sort valgte at besvare et Lxf6 med gxf6 i stedet for at slå igen med egen løber. Hvid fik klart initiativ men med et par gumpetunge tårne i centrum nødvendiggjorde et kvalitetsoffer, som der så var mere end rigelig kompensation for.

Henrik Danielsen – Lena Georgescu 1-0
Et interessant eksempel på, hvordan man kan udvikle et initiativ fra en tilsyneladende stille åbning. Træk som 10. exd5 viser dyb stillingsforståelse. I det hele taget et meget instruktivt parti. Først blev sorts dronningfløj hæmmet, så blev sorts kongefløj revet. Og selv om materialet var begrænset, red matpatruljen sikkert ind i den sorte lejr.

Spartak Grigorian – Filip Boe Olsen 1- 0
Afbytningsvarianten i Slavisk. Sort havde vel stort set udlignet, men skulle stadig træde forsigtigt, da en naturlig afbytning på e4 satte liv i hvids brikker. C-linjen og de hvide felter blev sorts død.

Ellen Fredericia Nilssen – Martin Haubro (fotoet i starten af artiklen) 0 – 1
Sorts Hollænder fik en særdeles fornuftig modtagelse af Hvid. Det så længe chancerigt ud for hvid, men stillingen blev dog kendeligt skarpere og giftigheden i sorts opstilling blev understreget af en hvid buk. Med kvalitet og en bonde eller to i sækken til sort så det nemt ud. Det var det ikke. Man kan enten sætte computeren til at arbejde for en, eller bare spænde sikkerhedsselen og nyde en fantastisk nævekamp, der endte med at sort satte mat.


Førstedagen har budt på fremragende kampskak som indledning på en vaskeægte, levende GM-turnering. Fedt – for os tilskuere.

John Rendboe

Resterende program:
Mandag den 30. november kl. 17:00: 3. runde
Tirsdag den 1. december kl. 17:00: 4. runde
Onsdag den 2. december kl. 17.00: 5. runde
Torsdag den 3. december kl. 11:00: 6. runde
Torsdag den 3. december kl. 17:00: 7. runde
Fredag den 4. december kl. 17:00: 8. runde
Lørdag den 5. december kl. 11:00: 9. runde

Link til live: http://liveskak.dk/2020/chesshouse/december_gm/live/

Turneringen har sin egen hjemmeside: http://videoskak.dk/

Link til resultater fra turneringen: http://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=26683

Link til hjemmesiden for Chess House: https://www.chesshouse.dk/