You are currently viewing Kort nyt uge 12

Kort nyt uge 12

WFM Ellen Fredericia Nilssen har spillet med i den lukkede stormesterturnering. Kvisla Invitational. i Oslo. I det stærke selskab, hvor Ellen var klart lavestrated, blev det til to remiser og syv nederlag, hvilket ikke var så langt fra den forventede score. Turneringen blev vundet af GM Titas Streamavicius med 7 point – et helt point mere end de nærmeste forfølgere.

Resultater: https://tournamentservice.com/standings.aspx?TID=KvislaInvitationalvol32023-OfferspillSjakklubb

Partier fra turneringen: https://lichess.org/broadcast/kvisla-invitational-vol-3/round-1/mvgRT1RF


Referatet fra sidste års delegeretmøde kan findes herunder. I mangel af en sekretær i FU, har formand Poul Jacobsen selv skrevet referatet.


Feltet til årets udgave af Norway Chess er på plads. Turneringen spilles i år fra den 29 maj til den 9. juni. Af verdens 10 bedste skakspillere stiller de seks til start i årets udgave, hvilket må gøre det til årets stærkeste turnering. Feltet kommer til at se således ud (verdensranglisteplacering i parentes):

1. GM Magnus Carlsen (Norway)
4. GM Alireza Firouzja (France)
5. GM Hikaru Nakamura (USA)
6. GM Anish Giri (The Netherlands)
7. GM Fabiano Caruana (USA)
8. GM Wesley So (USA)
16. GM Shakhriyar Mamedyarov (Azerbaijan)
17. GM Nodirbek Abdusattorov (Uzbekistan)
20. GM Dommaraju Gukesh (India)
98. GM Aryan Tari (Norway)

Link til hjemmesiden for turneringen: https://norwaychess.no/en/?fbclid=IwAR1hA_rNsFknxhf6kD8pujSzkqyFfM-XzK0EfOKE8XKTwoW9T9jIorQTaew


Den sidste eller næstsidste fredag i hver måned, tager Østdanmark 1 (1. HK), Østdanmark 2 (2. og 8. HK), Vestdanmark 1 (3. og Sydjysk HK) og Vestdanmark 2 (6., 7. og 9. HK), kampen op mod hinanden mellem kl. 19.00 og 21.00. i “Fredagsfejden Team Battle”. Første gang vil være den 21. april og det foregår på Lichess.

Følgende ni fredage i 2023 er foreløbig afsat til Fredagsfejden:
21. april
26. maj
23. juni
21. juli
25. august
29. september
27. oktober
24. november
22. december

Der spilles med betænkningstiden 3 minutter + 2 sekunder. Tilmelding sker ved, at man anmoder om en personlig kode fra Scarfire (Arild Rimestad) for det hold man er berettiget til at være en del af.

Link til turneringen på Lichess: https://lichess.org/tournament/EQ2TLQtY?fbclid=IwAR2DoNag3Ixmq5AiGc-XN7WJ5sdaHplQ6aY_WVZZegD9LQQiSJ6_rJGovuE