You are currently viewing Sikre sejre i Fredericia

Sikre sejre i Fredericia

I både IM og WIM gruppen blev det til sikre sejre for de inviterede udenlandske titelholdere.

I WIM-gruppen var WGM Evgeniya Doluhanova helt suveræn og vandt med 8½ af 9 mulige. Hun var forhåndsfavorit, men scorede næsten to point over forventet og har nu 2308 i rating. Undervejs var hun i kortvarige problemer, bl.a. mod Shanne Hedegaard Jakobsen i 2. runde, men hun var i en klasse for sig selv og vandt med 1½ points forspring til WIM Margareth Olde fra Estland, der også have en imponerende score – 7 point.

Billedet øverst i atiklen af WGM Evgeniya Doluhanov er taget af Thomas Vestergård.

Bedste dansker blev Shanne Hedegaard Jakobsen, der endte på en delt tredjeplads. Shanne skal til september med det danske kvindelandshold til Budapest for at spille OL.

I IM-gruppen havde IM Lukasz Licznerski vundet turneringen allerede inden sidste runde, hvor FM Daniel Kopylov havde muligheden for at score sin 3. og sidste IM-norm ved en gevinst mod Licznerski. Det så lovende ud undervejs, men Lukasz Licznerski holdt hovedet koldt og partiet endte remis efter 92 træk.

IM Lukasz Licznerski fra Polen vandt IM-gruppen med 1½ points forspring til nummer to. Foto: Thomas Vestergård

De to lokale spillere Adesh Easwaralingam fra Fredericia og Adrian Stenstrop Thorsen fra Springeren i Kolding, fik slået fast, at de er fremtidens mænd. Begge scorede klart over forventet og har over 2200 i rating nu.

Adrian Stenstrop Thorsen – kom med på et afbud og klarede sig flot i IM-gruppen. Adrian afslutter 10. klasse her til sommer og planen er at læse HF derefter. Forhåbentlig får han også tid til at spille en masse skak. Foto: Thomas Vestergård
FM Casper Yukun Liu fra BMS forsatte de gode takter fra DM i Svendborg og scorede 5 point på turneringens 4. plads. Foto: Thomas Vestergård

I Kandidatklassen endte Lars Hansen fra SK1968 og Karl Emil Elmer Nielsen-Refs fra Amager begge med 4 point af fem på en delt førsteplads. Lars Hansen havde dog bedst korrektion og er dermed kvalificeret til næste års IM-gruppe.

Partier hos Lichess.
Resultater WIM og IM-gruppen: https://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=28561
Fredericia Chess EMT 2024 resultater: https://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=28664
Fredericia Skakforening: https://www.fredericia-skakforening.dk/