You are currently viewing Julekalender 17. december

Julekalender 17. december

I Dansk Skak Unions Julekalender, hvor vi i december måned dagligt kommer et personligt og kærligt portræt af en frivillig, der har lagt eller stadig lægger et stort arbejde for dansk skak, skriver Bo F. Sørensen fra Frem Skakklub om sin klubkammerat Kristoffer Dyrgaard Sørensen:

I en meget ung alder mødte jeg en endnu yngre Kristoffer Dyrgaard Sørensen, da vi spillede mod hinanden i det åbne fynske juniormesterskab som blev afholdt på Nr. Åby Realskole. Jeg var blevet advaret om, at jeg ikke ville få point i denne runde, men meget tidligt valgte jeg at tilbyde remis som Kristoffer tog imod. Siden har jeg fulgt hans virke inden for fynsk skak, hvor han meget hurtig blev en meget stærk skakspiller.

Kristoffer Dyrgaard Sørensen

Kristoffer er 35 år og har haft et hav af opgaver for Frem Skakklub. Han var påtog sig rollen som formand i en meget ung alder tilbage i 2009, og ydede en stor indsats for klubben i en vanskelig periode, indtil han året efter stoppede som formand grundet arbejde. Kristoffer havde allerede på daværende tidspunkt været i klubbens bestyrelse mange år, og den dag i dag er han det stadig, hvor han varetager opgaverne som næstformand og webmaster.

Når det gælder Kristoffer, så er det virkelig svært at finde en stopknap. Han har gennem alle årene ydet en stor indsats med klubbens juniorarbejde og senere også som holdleder for Frems 1.hold i 1. division. Efter han vandt Odensemesterskabet i 2011, har han lagt et stort hjerte i at være arrangører af Odensemesterskabet. Gennem de sidste 10 år er turneringen vokset, så den har over 100 deltagere hvert år, og flere kalder den for Danmarks hyggeligste turnering. Der ingen tvivl om, at vi her har med en mand at gøre, som vil skakken det rigtig godt – Derfor blev han 2019 også optaget som æresmedlem af Frem Skakklub- til et stående bifald inden sidste runde af Odensemesterskabet samme år.

Han fortjener i den grad at blive hyldet i denne julekalender.

CV
2006: Juniordanmarksmester
2006, 2007 & 2016: Klubmester i Frem Skakklub
2011: Odensemester
2016: Fynsmester
2016: DSU’ Hæderstegn
2019: Æresmedlem af Frem Skakklub

Bo F. Sørensen


Der er endnu ikke 24 portrætter på plads i årets Julekalender, så har du lyst til at byde ind med en personlig og kærlig beskrivelse af en du ønsker at fremhæve, er du velkommen til at sende dit forslag til et portræt til Trine@skak.dk