You are currently viewing Anders Hansen 1969 – 2024

Anders Hansen 1969 – 2024

Den svenske skakspiller og live-ekspert Anders Hansen døde mandag den 4. marts dagen før han ville være fyldt 55 år. Anders Hansen var en pioner inden for live-skakken og havde en kæmpe betydning også for danske skak. Det var ham, der oplærte flere af de danskere, der i dag kan sende liveskak og selv stod han for live-dækningen af bl.a. Politiken Cup – senere Xtracon Open – og flere danmarksmesterskaber.

Tirsdag den 23. april var der begravelsesceremoni i Krematoriekapellet i Helsingborg. Foto: Håkan Jalling

Formanden for den svenske skak union, Håkan Jalling, nævnte i sin tale til Anders Hansen hans store betydning for udviklingen af live-sendinger i både Danmark og Sverige, at han var en pioner, ildsjæl og entusiast.

Dansk Skak Union havde sent en buket, ligesom også danske skakvenner havde sendt en sidste hilsen. Foto: Håkan Jalling

Man er meget velkommen til at skrive en sidste hilsen eller mindeord på svensk skaks Facebookside.

Poul Jacobsen