Mark Dvoretsky er død

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

 

Mark Dvoretsky (09.12.1947 – 26.09.2016) Foto: Russian Chess Federation

 

Den meget anerkendte skaktræner og forfatter, Mark Dvoretsky er pludselig og uventet død i en alder af kun 68 år. 

 

Som spiller var han på et tidspunkt oppe som nummer 35 i verden, men for Dvoretsky var det vigtigere at hjælpe andre, og allerede i starten af 30erne stoppede han sin aktive karriere for at hellige sig trænergerningen.

 

Spillere der gennem årene har nydt godt af hans ekspertise har blandt andet været Kasparov, Anand, Topalov, Lautier, Bareev, Dolmatov, Nepomniachtchi, Motylev, Potkin, Inarkiev, Bologan og Jussupow. Sidstnævnte indledte han sidenhen et tæt samarbejde med omkring træning af talenter og og skrivning af lærebøger.

 

Dvoretskys bøger er af meget høj klasse. Mest anerkendt er nok “Endgame Manual” men også “Analytical Manual” og hele serien med “Secrets Of……..” er fremragende bøger. 

 

Dvoretsky var flere gange i Danmark for at undervise. Blandt andet i 2003 i København, hvor Jacob Aagaard havde arrangeret træningssamling, og i forlængelse af dette arrangement i Viby Skakklub, hvor Jesper Skjoldborg stod bag arrangementet. Også helt tilbage i år 2000 var der arrangeret undervisning for ungdomseliten i Chess House i Aarhus.

 

 

Mark Dvoretsky underviste i Viby Skakklub i 2003. Foto: Fra klubbens hjemmeside