You are currently viewing Kort Nyt uge 6

Kort Nyt uge 6

Et nyt og anderledes træningstilbud fra Hillerød Skakklub til topspillere med +2000 i rating har set dagens lys. En eksklusiv skakweekend med stormestrene Jesper Thybo og Lars Schandorff med intensiv træning og socialt samvær.

Hillerød Skakklub arrangerer et weekendseminar den 13. og 14. april 2024, hvor der er fokus på høj kvalitet i træningen (to rutinerede stormestre) i gode fysiske rammer (Royal Stage i Hillerød), og hvor den sociale dimension også er vigtig. 

Der vil blive arrangeret fælles middag i Hillerød lørdag efter træningen for dem der har lyst (på egen regning). Her vil både Jesper Thybo og Lars Schandorff også deltage, ligesom begge vil være tilstede under hele weekendseminaret. Arrangementet er åbent for spillere fra andre klubber.

Se mere om arrangementet: HER


Danskerholdet SK Doppelbauer Turm Kiel havde en god dobbeltrunde i Bundesligaen i den forgangne weekend. Med 3 matchpoint rykkede holdet over nedrykningsstregen og har i alt 5 matchpoint. Lørdag blev det uafgjort mod Solingen, som GM Mads Andersen spiller for. På bræt 2 tabte GM Jonas Buhl Bjerre til GM Magnus Ragger (2606), mens GM Jesper Søndergaard Thybo vandt over GM Florian Handke (2526). Mads Andersen spillede remis imod Kiels GM Pawel Teclaf (2553).

Søndag slog det nordtyske hold Mülheim Nord sikkert med 5½-2½. Begge danskere spillede remis imod henholdsvis GM Thai Dai Van Nguyen (2630) og IM Valentin Buckels (2443). Solingen spillede remis imod Hamburg i en match, hvor Mads Andersen tabte til GM Sipke Ernst (2535).

I toppen fører SC Viernheim fortsat med maksimum 16 matchpoint foran Solingen og Deizisay der begge har 15 matchpoint.

I 2. Bundesliga var IM Filip Boe Olsen, IM Rasmus Skytte og FM Mads Boe i kamp for SK Doppelbauer Turm Kiels andethold. Holdet fik 3 matchpoint og burde med 9 matchpoint være uden for nedrykningsfare. Filip og Mads scorede 1½ point, mens Rasmus måtte nøjes med et halvt point.

I Oberliga Nord Nord Nord var der fire danskere i kamp for Preetzer TSV. Imod Schachfreunde Hamburg var der 3-5 nederlaget sejre til IM Uffe Vinther-Schou og CM Bjarne Light, mens der var nederlag til IM Jens Ove Fries Nielsen og WFM Esmat Guindy. Holdet har 6 matchpoint og er placeret midt i rækken.

Link til resultater i den tyske liga: https://ergebnisdienst.schachbund.de/bedh.php?liga=bl

Link til hjemmesiden for Bundesligaen: https://www.schachbundesliga.de/


Den Europæiske Skak Unions nyhedsbrev for januar 2024 kan ses her: https://www.europechess.org/wp-content/uploads/2024/02/ECU-Magazine-January-2024.pdf