You are currently viewing LARSEN Bind II 1966-1972

LARSEN Bind II 1966-1972

Andet bind i Jan Løfbergs storværk om skakstormester Bent Larsen er udkommet. 1100 sider om Bent Larsens allerbedste skakår fra 1966-1972. I denne periode vandt han turneringer i et tempo som ikke set tidligere. Derfor blev han kaldt verdens bedste turneringsspiller.

564 af Bent Larsens 565 registrerede partier – et enkelt parti mangler – fra disse syv år er med i dette bind. Der er således tale om en noget nær komplet partisamling. Langt de fleste partier er med stormesterens kyndige kommentarer. De store opgør mod legender som Bobby Fischer, Boris Spasskij, Tigran Petrosjan, Viktor Kortjnoj, Mikhail Tal og Lajos Portisch bliver kommenteret og analyseret grundigt.

Væsentlige begivenheder og episoder fra skakmesterens liv udfoldes også. På og uden for skakbrættet opstod konflikter med Bent Larsen som part. Nogle gange endte han uforskyldt i stridighederne, andre gange søgte han dem med åben pande. Disse kontroverser skildres detaljeret i selvstændige kapitler.

Yderligere oplysninger og informationer
Løfbergs Forlag
Telefon: 20 74 18 30
Mail: lofbergsforlag@gmail.com

Info:
LARSEN Bind II 1966-1972
Verdensmesterdrømme

Af Jan Løfberg
1112 sider (rigt illustreret)
Løfbergs Forlag
550 kr.

Peter Heine Nielsen og Jan Løfberg ved lanceringen af Larsen I i 2013. Man kan håbe, at Peter Heine er en af de skakspillere, som kommer med i foredragsrækken om Larsen. Foto: Thomas Vestergård

Jan Løfberg fortæller til skak.dk, at han i løbet af foråret planlægger at holde en række foredrag med nogle af Danmarks stærkeste skakspillere og bedste skakforedragsholdere. Der vil ved disse foredrag blive rig mulighed for at spørge om Bent Larsen og diskutere skak. Til alle disse foredrag vil der blive serveret oksemørbrad og rødvin. Detaljeret program offentliggøres i slutningen af januar 2024.