You are currently viewing Julekalender 12. december

Julekalender 12. december

I Dansk Skak Unions Julekalender, hvor vi i december måned dagligt kommer et personligt og kærligt portræt af en frivillig, der har lagt eller stadig lægger et stort arbejde for dansk skak, skriver Mikkel Strange fra Næstved Skakklub om en sjællandsk skakspiller:

Det begyndte med en Cochrane-gambit, tilbage i februar 1994 i Taastrup. Som sommerfuglens vingeslag, der sætter gang i en kædereaktion, der ender med at forandre verden, skabte denne usædvanlige gambit fra denne usædvanlige mand, indgangen til en ny tid i dansk skak.

På det skakmæssige plan toppede karrieren med et par sæsoner i Skakligaen med Sydkysten, et næsten topresultat i Kandidatklassen i Hillerød i 2010 og ikke mindst med et fint parti i 2019 mod selveste Magnus Carlsen i Cirkusbygningen. Partiet mod Carlsen spøger stadig i erindringen, og hvis man nærmer sig uden at forstyrre for meget, kan man stadig være heldig at høre en stille mumlen: “Hvis jeg bare havde taget bonden, hvis jeg bare havde taget bonden…”

Yndlingsåbningen var og er Kongeindisk, som han også med stor fryd har lært og trænet med mindst én af sine skakspillende sønner.

Da IT-virksomheden begyndte at give overskud, faldt det ham naturligt at gribe chancen for at støtte dansk topskak, hvilket både Skakligaen, Politiken Cup, skakklubben i Køge og mange andre dele af dansk skakliv har nydt godt af de sidste mange år. Som holdleder var den største bedrift nok 6. pladsen ved Europa Cup i 2021 i Nordmakedonien, hvor Team Xtracon spillede på topbordet i allersidste runde mod mægtige Mednyi Vsadnik fra Sct. Petersborg.


Gæt gerne med på DSUs Facebookside.

Der er endnu ikke 24 portrætter på plads i årets Julekalender, så har du lyst til at byde ind med en personlig og kærlig beskrivelse af en du ønsker at fremhæve, er du velkommen til at sende dit forslag til et portræt til Trine@skak.dk