You are currently viewing Kort nyt uge 37

Kort nyt uge 37

Finn Stuhr skriver til skak.dk: Med sloganet Skak for alle, inviterede Køge Skakklub og Herfølge Bibliotek til Skakshow og simultan. GM Carsten Høi og den lokale bymester Paulius Meškėnas dystede på kæmpebræt med sidstnævnte som vinder. Herefter udfordrede stormesteren de 50 fremmødte til simultan. Arrangementet havde til formål at se, om der var potentiale til at starte en satellitklub under Køge Skakklub. 20 viste interesse og blev skrevet op. Efter efterårsferien bliver der mulighed for alle at spille om torsdagen på Herfølge Bibliotek.

Paulius Meskenas slog GM Carsten Høi i partiet på stort bræt.

Køge Skakklub: https://koegeskakklub.dk/


Danmarksmester Boris Chatalbashev og IM Filip Boe Olsen spillede med i III Mindsports GM Super Swiss Open i London fra den 13. september til den 17. september. Boris sluttede på 4. pladsen med 6 point, mens Filip blev nummer 9 med 5½ point. Der var 32 spillere med i turneringen, hvor den lavest ratede havde 2017.

Boris Chatalbashev – Foto: Lance Leslie-Smith – billede fra turneringen

Link til resultater fra turneringen: https://chess-results.com/tnr778027.aspx?lan=1&art=1&rd=3&turdet=YES&flag=30


Den polske holdskakturnering spilles med 9 runder og afvikles sammenhængende over 9 dage. I årets udgave af Drużynowe Mistrzostwa Polski – Ekstraliga 2023 er der dansk deltagelse af GM Jonas Buhl Bjerre og GM Mads Andersen der begge spiller for KSz Miedź Legnica.

I skrivende stund er der spillet 4 runder og begge danske spillere har scoret 2 point. På topbrættet har Jonas spillet remis imod så stærke spillere som Vasyl Ivanchuk (2664), Andrei Volokitin (2659), Radoslaw Wojtaszek (2675) og David Navara (2688). Mads har på bræt 2 vundet over Myhaylo Oleksiyenko (2587), remis imod Maxime Legarde (2607), tabt til Nijat Absov (2677) og spillet remis med Aryan Tari (2635).

Udover de to danske spillere deltager også Rasmus Svane og Nils Grandelius i den polske holdturnering. Nils er efter 4 runder topscorer med 3 point, mens Rasmus har 2½ point..

Link til resultater fra turneringen: HER

Link til live: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/polish-ekstraliga-2023/1/1/1


Det Åbne Junior Københavnsmesterskab 2023 spilles lørdag den 23. september i Ballerup. I skrivende stund er der 72 tilmeldte. Se mere her.


1st Killer Chess Training Open, der spilles i efterårsferien i ØBROs lokaler (fotoet øverst i artiklen), har nu 37 deltagere, heraf er seks stormestre: Allan Stig Rasmussen, Danmark, Julen Luis Arizmendi Martinez, Spanien, Sabino Brunello, Italien, Boris Chatalbashev, Danmark, Jonny Hector, Sverige og Carsten Høi, Danmark. Turneringen er åben for spillere med mindst 1900 i ELO-rating. Se mere her: : https://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=28253


Aarhus Skakklub/Skolerne holdt tirsdag aften en reception for den nybagte stormester Bjørn Møller Ochsner, der netop er vendt tilbage til Danmark efter et længere arbejdsrelateret ophold i USA. Bjørn Møller Ochsner er med 2537 i rating nummer fire på den danske ratingliste over aktive spillere. Bjørn er med på EM-holdet, der skal i ilden i Budva i Montenegro fra den 11. til 20. november. Ved receptionen holdt Aarhus Skakklub/Skolernes formand John Rendboe og IM Torben Sørensen taler, inden Bjørn Møller Ochnser gav simultan. Se fotos fra receptionen herunder.

Fotos: Thomas Vestergård