You are currently viewing Guldet må vente

Guldet må vente

Skanderborg må lade champagnen ligge på køl en enkelt nat mere, inden de formentlig søndag vinder danmarksmesterskabet i holdskak – Skakligaen 2023/24. I dagens kamp mod de forsvarende mestre fra Køge, der var i en af sæsonens stærkeste opstillinger, måtte Skanderborg nøjes med 4 – 4 selvom professor Elo havde forudsagt en 5 – 3 sejr til Skanderborg. Fotoet øverst i artiklen er fra den kamp.

Da Hillerød samtidig i en lang og lige kamp slog Aarhus/Skolerne med 5 – 3, kan Hillerød stadig teoretisk slutte foran Skanderborg. Det kræver dog, at Skanderborg skal tabe til Frem på jumbopladsen. Det vil være en overraskelse af de store, men Skanderborg har nok stadig en smertelig erindring om nederlaget til Nordre i sidste sæson. Nordre endte i den liga på en af nedrykningspladserne.

Bronzemedaljerne blev virkelig sat i spil med Brønshøjs 5 – 3 sejr over BMS og Nordkalottens sejr over SK1968 med de samme cifre. Bronzen ender hos enten Brønshøj, Nordkalotten eller BMS.

Fredericia sikrede sig endnu en sæson i den bedste række ved at vinde med mindst mulig margin 4½ – 3½ over Frem.

Partiet mellem den tidligere 5-dobbelte danmarksmester Allan Stig Rasmussen, Frem og den nuværende danmarksmester Boris Chatalbashev, Fredericia endte remis. Foto: Thomas Vestergård

SK1968 skal håbe på mirakler, hvis de skal undgå at følge Frem ned de lavere divisioner. Det kan lade sig gøre teoretisk, men virker tæt på umuligt.

Lørdagens resultater:
Hillerød – Aarhus/Skolerne 5 – 3
Køge – Skanderborg 4 – 4
Brønshøj – BMS 5 – 3
Frem – Fredericia 3½ – 4½
Nordkalotten – SK1968 5 – 3

Stillingen efter 8. runde:
1. Skanderborg, 15 mp, 42 brætpoint
2. Hillerød, 13 mp, 42½ bp
3. Brønshøj, 10 mp, 33 bp

4. Nordkalotten, 9 mp, 33 bp
5. BMS, 8 mp, 32½ bp
6. Aarhus/Skolerne, 7 mp, 31½ bp
7. Fredericia, 7 mp, 27½ bp
8. Køge Skakklub, 6 mp, 30 bp

9. SK1968, 4 mp, 25 bp
10. Frem, 1 mp, 23 bp

Der er stadig to chancer for at der bliver scoret normer i Skakligaen. Mikkel Manosri Jacobsen fra BMS skal bare møde op, og spille et lovligt parti, så er hans 3. IM-norm hjemme. Men som vi skrev om i går, så er det en slags æresnorm, da den norm han mangler for at opnå IM-titlen, skal være scoret ved DM eller i en schweizer-turnering med mindst 40 deltagere. Men hatten af for Manosris præstation.

Tobias Valentin Rostgaard fra BMS har scoret 6½ af 8 indtil nu. Hvis han møder en International Mester med mindst 2306 i sidste runde, udløser det en IM-norm uanset resultatet. Rostgaard har en IM-norm i banken fra Divisionsturneringen i sæsonen 2012/13.

FM Tobias Valentin Rostgaard og FM Mikkel Manosri Jacobsen sidekammerater på vej mod IM-normer. Foto: Thomas Vestergård

I 8. runde var der 14 stormestre til start. I hele turneringen indtil nu har der været 17 stormestre i aktion. Hvis man når op på 20 stormestre, udløser det en ekstra plads til Europa Cuppen for klubhold. Hvis der dukker tre nye stormestre op til runden i morgen, må Danmark sende 4 hold til turneringen.

9. runde søndag den 7. april kl. 10.00
Fredericia – Brønshøj
BMS – Nordkalotten
SK1968 – Hillerød
Skanderborg – Frem
Aarhus/Skolerne – Køge

Spillested: Kantinen U-Nord, Teknisk Gymnasium, Carlsbergvej 34, 3400 Hillerød – få hundrede meter fra Hillerød Station.

Teknisk Gymnasium i Hillerød – glimrende spillested til de afsluttende runder. Foto: Thomas Vestergård

Live 9. runde: https://lichess.org/broadcast/danish-team-championship-202324/round-9/2RPNCywQ
Divisionsturneringen: https://holdskak.skak.dk/TeamTour/Index/92