You are currently viewing 4. plads til Danmark ved Senior EM

4. plads til Danmark ved Senior EM

Det danske hold i 50+ fik en fornem 4. plads ved European Senior Team Chess Championship 2023, der sluttede torsdag i den polske by Swidnica. Holdet bestod af følgende spillere:

1. FM Poul Rewitz, 4 af 9
2. Jan Nordenbæk, 5½ af 9
3. Niels Peter Nielsen, 6½ af 9
4. Bjørn Sand, 2½ af 9

Med det flotte resultat 6½ af 9, fik Niels Peter Nielsen topscorerpræmien på bræt 3. I næstsidste runde vandt Niels Peter over GM Keith Arkell, der i et helt lige tårnslutspil overstrammede. Partiet:

Niels Peter Nielsen med pokal og diplom for at være blevet topscorer på 3. bræt.

På trods af GM Keith Arkells nederlag, blev det englænderne der vandt 50+, da de vandt samtlige 9 matcher, Slutstillingen i 50+ blev:

Vinderholdet bestod af GM Mark Hebden, GM John Emms, GM Keith Arkell, GM Glenn Flear og GM Chris Ward. GM Mark Hebden blev topscorer på 1. brættet med 7½ af 8, mens John Emms tog andenbrættet med 6 af 7.

I 65+ havde Danmark deltagelse af to hold. SK2023 sluttede som nummer 11, mens SK2012 sluttede som nummer 16 blandt de 18 deltagende hold. De danske resultater: