You are currently viewing EM i Serbien slut

EM i Serbien slut

Ved European Individual Chess Championship 2023, der sluttede i Serbien mandag aften, endte GM Jonas Buhl Bjerre fra Skanderborg (fotoet øverst fra hjemmesiden https://eicc2023.com) på 7½ af 11 efter kun et enkelt nederlag undervejs til den stærke unge russiske spiller Andrey Esipenko i runde 9.

Ratingpræstationen i turneringen var 2608, og det rakte til en placering som nummer 40 i feltet på 486 spillere. Resultatet var lige omkring status quo i forhold til rating.

Der var 23 pladser på spil til FIDE World Cuppen – blandt dem der ikke allerede har kvalificeret sig – men heldigvis har Jonas tidligere fået en plads i forbindelse med EM forrige år. Resultatet var lige omkring status quo i forhold til rating.

Danmarks anden deltager, WFM Ellen Fredericia Nilssen sluttede på 4½ point, hvilket var lidt under et point under forventet score. Det rakte til en slutplacering som nummer 361.

De to dansk/tyske brødre Frederik og Rasmus Svane var også med i turneringen. Lillebror Frederik klarede sig flot og sluttede på 19. pladsen med 7½ point efter en afsluttende remis med Jonas i sidste runde. Resultatet var knap 2 point over forventet score. Storebror Rasmus havde samme pointtal, men noget dårligere korrektion. Den i Danmark bosiddende svensker, Nils Grandelius, sluttede lige præcis i top 23, også med 7½ point.

Turneringen blev vundet af den russiske spiller Alexey Sarana med 8½ point, der havde bedre korrektion end Kirill Shevchenko og Daniel Dardha.

Foto: https://eicc2023.com/

Slutstillingen / top 23:

Link til partier på chess24: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-championship-2023/6/1/33

Link til resultater fra turneringen: https://chess-results.com/tnr712575.aspx?lan=1&art=25&fedb=DEN&turdet=YES&flag=30

Hjemmesiden for turneringen: https://eicc2023.com/