You are currently viewing Kort Nyt uge 8

Kort Nyt uge 8

11-årige August Jalving (fotoet øverst i artiklen) fra Skak for sjov var med i årets udgave af Krageø Resort Chess International, der sluttede søndag aften. August scorede 3/9 i et stærkt felt, og spillede undervejs remis imod FM Jens Evang Ingebretsen på 2340. I feltet på 100 deltagere, blev det til en placering som nummer 82.

Link til resultater fra turneringen: http://turneringsservice.sjakklubb.no/playerdetails.aspx?TID=KrageroResortChessInternationa2023-KrageroSjakklubbUngdom&group=Title%20Group&snr=85


På nær Skakligaen var der fuldt program i Divisionsturneringen i søndags, hvor næstsidste runde blev spillet. I 1. division gruppe 1 bliver oprykkeren enten Frem fra Odense eller Evans fra Vejle. Frem er lige nu 2½ point foran Evans, men vejleklubben har en lidt nemmere modstander i sidste runde. Samtidig har Evans et matchpoint mere.

I 1. Division gruppe 2 skal Jetsmark slå det førende hold fra Fredericia med 6 – 2 i sidste runde for at vriste oprykningen ud af Fredericias hænder. Fredericia har inden sidste runde et forspring på 3½ point.

Sidste runde spilles den 12. marts. Se mere på Divisionsturneringens hjemmeside.


Lørdag den 25. februar arrangerede Boca Juniors og Fyns Skoleskak et fastelavnsstævne i skak for unge under 20 år.

Næsten 80 børn valgte at deltage og klæde sig ud og indgå i dette noget anderledes, men spændende stævne.

Udover hurtigskak, med præmier til alle og pokaler til de 3 bedste i hver gruppe, havde arrangørerne valgt at inddrage de bedste traditioner fra fastelavnen ind i diverse sjove sideaktiviteter. Her kan nævnes tøndeslagning, spisning af fastelavnsboller og præmier for den bedste udklædning.

Link til resultater fra turneringen: https://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=27967

Tøndeslagning i Bolbro Forsamlingshus

Den 1. marts offentliggør FIDE de nyeste ratingtal. Blandt de aktive danske spillere ser top 10 således ud:

  1. GM Mads Andersen, Skanderborg, 2613
  2. GM Jonas Buhl Bjerre, Skanderborg, 2608
  3. IM Bjørn Møller Ochsner, Aarhus/Skolerne, 2542
  4. GM Allan Stig Rasmussen, Jetsmark 2525
  5. GM Sune Berg Hansen, Hillerød 2521
  6. GM Jesper Søndergaard Thybo, Køge 2509
  7. IM Nikolaj Mikkelsen, BMS, 2482
  8. GM Lars Schandorff, Hillerød, 2476
  9. GM Boris Chatalbashev, Køge, 2472
  10. IM Kassa Korley, ØBRO, 2468

Finn Stuhr fra den Dansk Militære Skakkomite har skrevet til skak.dk om at det danske NATO-hold gerne vil have forstærkninger til årets udgave af NATO-mesterskabet, der afholdes i perioden fra den 3. september til den 9. september:

Dette års NATO-mesterskab afvikles i Slovenien i byen Portorros, der ligger ved Adriaterhavet. Danmark har tradition for at hente medaljer både individuelt og som hold. Som hold har vi deltaget siden 1994. hvor Danmark markerede sig med et natomesterskab i Lynskak. Lars Borbjerggaard, var spilleren der vist styrken.

Siden er det blevet til adskillige medaljer såvel som hold og individuelt. Som hold er det ikke lykkedes at opnå mesterskabet, men Individuelt har vi hentet 2 mesterskaber ved Alex Rosenkilde og Finn Pedersen. Det danske hold har fået rigtig mange oplevelser, hvor turen over Atlanten til Canada og USA har været højdepunkter.

Det danske hold har brug for lidt ekstra styrke for at opnå det ultimative, så skulle der blandt medlemmerne være folk ansat i Forsvaret, Søværnet, Hæren, flyvevåbnet eller hjemmeværnet, så vil det glæde os at høre fra disse.
Vær opmærksom på at det er egenbetaling, men en super oplevelse i 7 dage.

Finn Stuhr kan kontaktes på mail finn.stuhr@gmail.com eller telefon 25468293