You are currently viewing Julekalender 9. december

Julekalender 9. december

I Dansk Skak Unions Julekalender den 8. december skrev formand for Sydjysk Hovedkreds Karl Posselt flotte ord om Haderslevs Per Hansen. Rigtig mange gættede det på DSUs Facebookside.

Per Hansen, Haderslev Skakklub

I dag giver vi ordet til Morten Fredsgaard Rasmussen fra Skanderborg Skakklub. Vi hjælper lidt, det er ikke en klubkammerat, han skriver om:

Dagens hovedperson har jeg (desværre kun) kendt i 20-25 år. Vedkommende har lære mig meget, og er en af de personer jeg først vil prøve at kapre til et potentielt “skak arrangement”. Hvorfor så det? Ja vedkommende har sit meningers mod, men besidder nogle super gode samarbejdesevner, er vellidt hos mange, og er god til at få folk til at samarbejde for et fælles projekt.

Jeg er sikker på at vedkommende har lavet meget mere for skak, og for vedkommendes egen klub, end jeg kender til og er klar over. Men jeg har oplevet hans arbejde med juniorskak, EMT, hjemmeside, klubblad, DM i lynskak, (skak) billeder og meget meget andet.

Jeg har desværre kun arbejdet i bestyrelse med vedkommende én gang i en kortere periode, men der var styr på tingene og der blev sørget for at alle følte sit værdsat. Når folk forlod bestyrelsen var der en “tak for samarbejdet” tale og en mindre gave, … selv fik jeg filen “Life of Brian”, hvor jeg måske kunne søge hjælp/inspiration til mit kommende organisatoriske arbejde indenfor skak! Havde jeg skakorganisatorist behov for at vende en situation med en der også kendte til skakverdenen, kunne jeg altid få en god snak med vedkommende. Nu mødes vi ikke så tit mere, men det sker, da vi kommer i samme sommerhus!

Dagens hovedperson kan også lave god mad og spille Meyer.

Her er et par ledetråde:
Hovedpersonens klub vandt hold-DM 7 år i træk.
Han har spillet 317 divisionskampe.
Han var formand for sin jyske klub fra 1996 til 2002.
Han har vundet 6 klubmesterskaber, første gang i 1977.
Han har vundet Aarhusmesterskabet én gang.

Morten Fredsgaard Rasmussen


Der er endnu ikke 24 portrætter på plads i årets Julekalender, så har du lyst til at byde ind med en personlig og kærlig beskrivelse af en du ønsker at fremhæve, er du velkommen til at sende dit forslag til et portræt til Trine@skak.dk