You are currently viewing Julekalender 8. december

Julekalender 8. december

I Dansk Skak Unions Julekalender, hvor vi i december måned dagligt kommer et personligt og kærligt portræt af en frivillig, der har lagt eller stadig lægger et stort arbejde for dansk skak, skal vi i dag gætte en jysk skakspiller. Teksten er skrevet af en anden kendt jysk skakspiller. Gæt med på Facebook om, hvem de to er.


Dagens hovedperson er født i 1954 og har i mange år været mesterspiller i den gode ende – i perioder over 2100 i rating.

Tidligere har han især slået sine folder i Aarhus, hvor Nordre har haft glæde af ham – både som bestyrelsesmedlem, som “indpisker” i holdturneringen og meget mere. Også i Chess House har han været aktiv. Da han blev pensionist, valgte han at flytte til Sønderjylland – stadig som klub- og holdspiller i Divisionsturneringen. Også i sin nye klub påtager han sig opgaver, hvor det er nødvendigt.

I denne sammenhæng skal dog især fremhæves, at han utrætteligt er optaget af at give sin skakerfaring videre til nye og gamle skakspillere, der styrkemæssigt måske er gået lidt i stå.

Ved skoleskakarrangementer spotter han straks de børn, der har potentiale for skak, og han sætter sig gerne ned med en skoleskakspiller for på tomandshånd at give gode råd – og tilbyde mere struktureret skakundervisning i den lokale klub, hvor han naturligvis er med i det team, der tager sig af denne opgave.

Derudover har han udviklet et skakforedrag, som han turnerer flittigt med til interesserede klubber i og uden for hovedkredsen. Han kommer vidt omkring med sit demonstrationsbræt og slynger ikke om sig med åbningsvarianter, men er meget klar i spyttet, når han giver basisspillere (alle under 1900) illustrative eksempler og fortæller om de sunde principper, det kan betale sig at følge, hvis man gerne vil blive bedre til skak.

Se, det er en passioneret skakspiller og et DSU-medlem af bedste kaliber, som stadig bruger mange timer på at selvtræne, men også deler gavmildt ud af sine erfaringer for at sikre nye generationer af skakspillere og for at skubbe lidt til de ambitioner om at blive bedre, som også erfarne skakspillere bør bevare.

Det skal tilføjes, at dagens hovedperson ikke lader skakspillet fylde “det hele”. Han er også både en habil fotograf og en ivrig lystfisker!


Hvem hovedpersonen og forfatteren af ovenstående er, bliver offentliggjort indenfor et par dage.

Der er endnu ikke 24 portrætter på plads i årets Julekalender, så har du lyst til at byde ind med en personlig og kærlig beskrivelse af en du ønsker at fremhæve, er du velkommen til at sende dit forslag til et portræt til Trine@skak.dk