You are currently viewing Kort nyt uge 39

Kort nyt uge 39

Mogens Thuesen er gået på efterløn og har planlagt at rejse rundt i Europa for at spille skakturneringer. Efter at have spillet turneringen i Slovenien, tog Mogens videre til den italienske badeby Grado og turneringen Festival Isola del Sole Open A. En pænt stærk lille turnering med 40 deltagere i den øverste gruppe. Mogens endte på 4½ af 9 efter kompromisløs kamp undervejs, hvor kun partiet i første runde endte remis. resultatet var et halvt point under forventet score. Link til resultater fra turneringen: https://chess-results.com/tnr668081.aspx?lan=1&art=0&turdet=YES&flag=30

Herefter tog Mogens videre sydpå langs kysten til “8° Festival Internazionale Lignano Sabbiadoro”, hvor han i skrivende stund har scoret 2 point af 6 mulige, hvilket er den forventede score.

Link til hjemmesiden for denne turnering: http://lignano.accademiadiscacchi.it/partite.html

Link til resultater fra turneringen: https://vesus.org/results/open-a-gt1900-8deg-festival-internazionale-lignano-sabbiadoro/


På fotoet øverst i artiklen byder Skak for Sjovs Henrik Andersen velkommen til foredrag med verdensmester i slusspilstudier Steffen Slumstrup Nielsen lørdag den 1. oktober på Falkoner Alle 36, 2000 Frederiksberg.

Stillingen på brættet bag Henrik Andersen var det første studie, som Steffen Slumstrup viste de mange tilhørere.

Se følgende diagram:

Uligefarvede løbere og lige mange bønder, det lugter af remis, men: Hvid trækker og vinder. Løsningen vil kunne ses nederst i artiklen fra på fredag.

Steffen Slumstrup Nielsen viste en håndfuld slutspilsstudier af egen produktion, der alle var meget imponerende med højst overraskende og æstetisk flotte løsninger. En meget fin eftermiddag på Frederiksberg, hvor der efter foredraget var åben skaksalon.

Verdensmester i sluspilstudier Steffen Slumstrup Nielsen holdt et meget underholdende foredrag om sine flotte kompositioner. Foto: Thomas Vestergård

Skakklubberne Skak for Sjov og Frederiksberg Skakforening spiller begge på Falkoner Alle 36, 2000 Frederiksberg, hvor også skakbutikken Bedre til skak holder til huse.


54 spillere deltog i hurtigskak i Holbæk søndag den 2. oktober. De mange spillere var inddelt i 8-mandsgrupper, dog med 14 deltagere i den nederste gruppe. I den øverste gruppe vandt CM Henrik Mølvig med 5½ point og bedre korrektion end FM Jesper Nørgaard fra Kalundborg.

Resultater:
Mester 1: CM Henrik Mølvig, Roskilde, 5½ point
Mester 2: Troels Bækgaard Andersen, PM, 6 point
Gruppe 3: Mikkel Mejlvang, Bornholm, 5½ point
Gruppe 4: Søren Kühnrich, Holbæk, 4½ point
Gruppe 5: Frederik Chabert Saugmann, Holbæk, 6½ point
Gruppe 6: Olivier Stærk, Holbæk, 6 point

Holbæk Skakklub på Facebook: https://www.facebook.com/groups/23182417355

Med en tredjedel af deltagerne fra Holbæk Skakklub blev der en del lokalopgør. På billedet fra Mesterklasse 1 er det Flemming Skjoldager og Preben Dalberg.

GM Jesper Søndergaard Thybo repræsenterer det islandske hold “Fjölnir” ved “37th European Chess Club Cup 2022” der spilles i Mayrhofen i Østrig. Efter de første tre runder er Jesper ubesejret, og har scoret 2 point imod et gennemsnit på omkring 2500. Seks hold har stadig maksimum, heriblandt Offerspill med Magnus Carlsen.

Resultater: https://chess-results.com/tnr667141.aspx?lan=1&art=0&turdet=YES&flag=30

Hjemmeside: https://eccc2022.at/

Live: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/37th-european-club-cup-2022

GM Jesper Søndergaard Thybo vandt med sort over tyskeren GM Andreas Heimann (2573) i anden runde. Foto: Fiona Steil-Antoni

Onsdag den 19. oktober besøger den ukrainske stormester Yuri Solodovnichenko (rating 2518) Faaborg Skakklub i anledning af, at der i hele uge 42 i skolernes efterårsferie er masser af skakaktiviteter på biblioteket i byen.

Fra kl. 15:00 arrangeres der simultan med stormesteren på biblioteket, hvor der er plads til 40 spillere. Torsdag spiller Solodovnichenko blindt imod borgmester Hans Stavnsager

Grunden til Yuri Solodovnichenkos besøg er, at han i den tid, hvor han ikke spiller turneringer, rejser rundt og samler penge ind til Ukraine. Indtægterne fra hans besøg i Faaborg vil gå ubeskåret til Ukraine.

Udover stormesterbesøg arrangerer Faaborg Skakklub også turneringer i løbet af ugen.

Se mere om de forskellige arrangementer på Faaborg Biblioteks hjemmeside: https://fmbib.dk/arrangementer/familier/skak-amok-er-tilbage

Link til Faaborg Skakklub. https://faaborgskakklub.dk/


Løsningen på Steffen Slumstrup Nielsens studie: kommer her fredag!