You are currently viewing Monika Socko Europamester for kvinder – WIM-norm til Ellen Fredericia Nilssen

Monika Socko Europamester for kvinder – WIM-norm til Ellen Fredericia Nilssen

Den polske stormester Monika Socko (2423) var på forhånd seedet som nummer 7 ved det netop overståede EM for Kvinder i Prag. Hun sprængte dog listen, og var eneste spiller på 8½ point efter de 11 runder. Sølv og bronze gik til to spillere fra Aserbajdsjan, IM Gunay Mammadzada (2466) og WGM Ulviyya Fataliyeva (2413), på bedst korrektion blandt spillerne med 8 point.

Fotoet øverst i artiklen af Monika Socko er hentet fra https://www.ewcc2022.net/.

Den eneste dansker blandt de 123 deltagere var WFM Ellen Fredericia Nilssen, der var nummer 84 på startlisten. Ellen Fredericia fulgte det flotte resultat fra OL i Indien op med endnu en WIM-norm, så hun nu kan lægge billet ind på WIM-titlen, hvis hun ønsker det. Den første WIM-norm scorede Ellen Fredericia Nilssen i Offerspill Nordic Invitational i september 2020, den anden ved OL i år og nu den sidste i EM for Kvinder i Prag. Ellen Fredericia Nilssen sluttede som nummer 66 i den samlede stilling, og nærmer sig med hastige skridt 2200 i rating.

I 3. runde lod Ellen Fredericia Nilssen hånt om rokaden og gik efter modstanderens konge. Hvid er den stærke spanier IM Sabrina Vega Gutierrez (2366):


Ellen Fredericia Nilssen fik endnu et flot resultat denne sommer. Foto: https://www.ewcc2022.net/

EMs hjemmeside med resultater, fotos, partier med mere: https://ewcc2022.net/