You are currently viewing Kort Nyt uge 31

Kort Nyt uge 31

Køge Skakklubs Jubilæumsfinale 2022 spilles fra fredag aften og resten af weekenden på Asgaards Skole, Norsvej 2 i Køge.

Alle deltagerne i turneringen er kvalificeret efter at have deltaget i en af Køge Skakklubs jubilæumsturneringer i den forgangne sæson, derudover er der uddelt et par wildcards. GM Carsten Høi, fotoet øverst i artiklen, er favorit til at vinde den øverste gruppe.

Kvartfinaler fredag afvikles som hurtigskak og lynskak med start kl. 18.45. Semifinale lørdag afvikles med 2 almindelige partier med 90min+30 sek. til hele partiet. Finale søndag afvikles med 2 almindelige partier + 2 hurtigskak partier 20 min+5 sekunder samt 2 lynpartier med 3 min+2 sekunder. Se mere her.


Peter Heine Nielsen stiller op som vicepræsident i det internationale skakforbund, FIDE, bl.a. for at fjerne russere fra sportens top. DR.dk bringer en længere artikel om valget til FIDE-toppen, der bliver afgjort på søndag i Chennai. Peter Heines kandidat til præsidentposten er ukraineren Andrey Baryshpolets. Læs mere her.


Maribos 3. Weekend turnering spilles den 5. – 7. august på Spejdervænget 4, 4930 Maribo. Følg med her.


Syddjurs Sommer EMT 2022 føres inden sidste runde, der spilles fredag aften kl. 19.00, af Henrik Svane, Horsens Skakforening med 3½ af 4 foran Dennis Hemdorff, Nordre med 3 point. Kig ud til Cafeen, Rosengården, Tingvej 22, 8543 Hornslet eller følg med her.


Summer Prague Open 2022 spilles fra den 5. – 12. august. Aage Dalstrup og Arne Christiansen, begge fra Randers Skakklub, er med i A-gruppen. Tidligere HB-medlem Per Rasmussen i B-gruppen. Se mere her