You are currently viewing De danske kvinder tabte til England

De danske kvinder tabte til England

Det danske kvindelandshold tabte til England med 3½-½ i 7. runde ved OL. Sejren var desværre fortjent, selvom det danske hold kæmpede godt.

England – Danmark: 3½ – ½
IM Jovanka Houska (2360) – WFM Ellen Fredericia Nilssen (2142) ½ – ½
WIM Lan Yao (2274) – WFM Esmat Susanne Guindy (2097) 1 – 0
FM Akshaya Kalaiyalahan (2158) – WFM Ellen Kakulidis (2057) 1 – 0
WCM Zoe Varney (2045) – Elena Steffensen (2044) 1 – 0

WFM Esmat Guindy kom med de hvide brikker lidt dårligere ud af åbningen. Hun overlod hurtigt initiativet til sort, der fik sat gang i et farligt kongeangreb. Efter lidt taktiske forviklinger vandt modstanderen en kvalitet, og efter dronningafbytning gik det hurtigt ned ad bakke.

Elena Steffensen spillede Skotsk gambit, og modstanderen valgte en af de solide fortsættelser, hvor man giver bonden tilbage igen. Elena valgte dog i træk 10 at tilbyde endnu et bondeoffer, og fik derefter en behagelig stilling med løberpar som kompensation. Elena fik dog spillet det efterfølgende midtspil lidt for passivt, hvilket tillod modstanderen at overtage initiativet. Da det hvide tårn kom på afveje fik modstanderen lavet et afgørende angreb på kongen.

WFM Ellen Fredericia Nilssen kom mindre heldigt ud af åbningen, da det ikke lykkedes hende at vinde en ofret c-bonde tilbage. Ellen kæmpede dog godt videre, og i taktiske komplikationer lavede englænderen pludselig en stor fejl. Det gav Ellen muligheden for forceret at komme i dronningslutspil med en bonde mere. Trods ihærdige gevinstforsøg lykkedes det desværre ikke, og partiet blev remis efter 65 træk.

Sidst færdig i dagens runde var WFM Ellen Kakulidis. Hun kom godt ud af åbningen med sort, og de fik en lidt lukket stilling, hvor begge manøvrerede rundt for at skabe sig en fordel. Pludselig var det modstanderen der op imod træk 40 fik igangsat et farligt kongeangreb der slog hurtigt igennem.

De danske enkeltresultater i kvinderækken:

Kvindelandstræner IM Jacob Sylvan laver dagligt en video med betragtninger om dagens match:

På trods af, at Indiens topbræt GM Humpy Koneru tabte, lykkedes det alligevel holdet fra Indien at vinde matchen mod Aserbajdsjan med 2½-1½. Da Rumænien samtidigt tabte til Georgien fører Indien med hele to matchpoint til de nærmeste forfølgere efter 7 runder.

Stillingen efter 7 runder:
1. Indien, 14 matchpoint, 21 brætpoint
2. Ukraine, 12 matchpoint, 21 brætpoint
3. Armenien, 12 matchpoint, 22½ brætpoint
4. Georgien, 12 matchpoint, 18½ brætpoint
5. Polen, 11 matchpoint, 18½ brætpoint

Danmark er placeret som nummer 51 med 8 matchpoint og 15½ brætpoint.

I morgen lørdag møder det danske kvindelandshold New Zealand, hvor vi må påtage os favoritværdigheden. New Zealands bræt 2 har scoret 5½ af 6, så her skal det danske landshold være ekstra opmærksomme.

WIM Jasmine Haomo Zhang (1972)
WFM Vyanla M. Punsalan (1895)
WCM Isabelle Yixuan Ning (1853)
Weiyang Wu (1504)
Anya Thurner (1619)

Resterende program for OL:
Lørdag den 6. august kl. 11:30: 8. runde
Søndag den 7. august kl. 11:30: 9. runde
Mandag den 8. august kl. 11:30: 10. runde
Tirsdag den 9. august kl. 06:30: 11. runde

Det danske kvindeholds resultater: https://chess-results.com/tnr653632.aspx?lan=1&art=8&flag=30&snr=47

Kvindelandsholdet på Facebook: https://www.facebook.com/kvindelandsholdet.i.skak

Hjemmesiden for OL: https://chessolympiad.fide.com/