You are currently viewing Kort Nyt uge 22

Kort Nyt uge 22

Ungdomslandstræner Rasmus Skytte er taget til Norge med en dansk delegation for at deltage i Norway Chess Open 2022, der spilles i forbindelse med hovedturneringen Norway Chess. Udover at deltage i en spændende turnering, får spillerne mulighed for at følge verdenseliten i skak samtidigt.

Spillerne der er med på turen til Norge er:
August Jalving (2028)
Emil Zander (2018)
Lukas Iskos (2008)
Noah Krug Wahlgreen (1961)
Karl-Emil Elmer Nielsen-Refs (1929)
Villads Majvang Sandmann (1790)
Kathrine Lindegaard Bruntse (1616)
Robert Skytte (1551)
Caroline Lindegaard Bruntse (1503)
Sarah Sima Derlich (1441)

Udover de unge talenter er der også deltagelse af følgende spillere:
GM Boris Chatalbashev (2539)
FM Nicolai Kistrup (2306)
WFM Ellen Fredericia Nilssen (2113)

Turneringen starter fredag den 3. juni og slutter fredagen efter den 10. juni.

Link til deltagerliste og resultater: http://turneringsservice.sjakklubb.no/enrolled.aspx?TID=NorwayChessOpen2022-OfferspillSjakklubb

Link til den åbne turnering: https://norwaychess.no/apen-turnering-2021/


18-årige Frederik Svane, der bor i Lübeck med sin danske familie, blev søndag stormester ved at lave to GM-normer indenfor 24 timer! Lørdag sluttede Hamburg Chess Club GM Invitational, hvor Frederik gik ubesejret igennem turneringen og scorede 6½ af 9 imod et modstandergennemsnit på 2477, hvilket var en GM-norm med en præstation på 2607. Søndag spillede Frederik i Bundesligaen, hvor han med en remis imod GM Eduardas Rozentalis sikrede sig den tredje og afgørende norm. Frederik Svane repræsenterer lige som sin storebror, Rasmus Svane, Tyskland i FIDE-regi.

Frederik Svane spiller remis imod Eduardas Rozentalis i Bundesligaen og laver dermed to normer indenfor 24 timer.

Link til resultater fra turneringen i Hamburg: http://chess-results.com/tnr634847.aspx?lan=32&art=1


GM Mads Andersen var eneste danske deltager i sidste weekends dobbeltrunde i Bundesligaen. Mads havde inden dobbeltrunden scoret 5½ af 6, men løb om lørdagen ind i et nederlag med sort imod franskmanden GM Romain Edouard. Holdet tabte matchen til Bremen med mindst mulig margin, og er på trods af sejr om søndagen reelt ud af mesterskabskampen i Tyskland. Søndag spillede Mads remis imod IM Liam Vrolijk fra Holland.

Det tyske mesterskab skal afgøres mellem SC Viernheim og Baden-Baden, der indtil videre har vundet alle matcher. De to hold mødes i et direkte opgør om titlen i 14. runde der spilles den 9. juli i Bremen.

Link til hjemmesiden for Bundesligaen: https://www.schachbundesliga.de/

Link til resultater fra den tyske liga: https://ergebnisdienst.schachbund.de/bedh.php?liga=bl


IM Kåre Hove Kristensen fra Nordkalotten (billedet øverst) vandt Allerød Knock Out Hurtigskak 2022, der blev spillet i lørdags. Afgørelsen faldt i en spændende finalekamp mod ratingfavoritten, Brønshøjs FM Aref Vasli.

Aref Vasli havde ellers været suveræn gennem hele dagen, da han vandt de to indledende runder og seminalen med 2-0. I finalematchen bragte han sig foran 1-0 med sin syvende (!) gevinst i træk, men Kåre Kristensen udlignede i parti nr. 2. Derefter vandt Nordkalotten-spilleren på overbevisende måde i skakkens svar på en straffesparksafgørelse, armageddon-lyn. På 3. pladsen kom GM Carsten Høi, der besejrede FM Patrick Werner i bronzekampen.

Turneringen havde deltagelse af 36 spillere og resultaterne fra turneringen kan ses på Allerød Skakklubs hjemmeside: http://ask-skak.dk/