You are currently viewing Kort nyt uge 18

Kort nyt uge 18

Landsfinalen i Skolernes Skakdag blev afholdt fredag den 6. maj som afslutning på Skolernes Skakdag. Det store stævne blev afholdt i Sydbank Arena i Kolding med deltagelse af knap 1000 børn. Udover at dyste om titlen som “Årets Skakskole” og præmier for 50.000 kr. stod dagen også på musik og underholdning. Fotoet øverst i artiklen er venligt udlånt af Dansk Skoleskak og har titlen “Stilhed før stormen”.

Se mere om Skolernes Skakdag her: https://skoleskak.dk/skolernes-skakdag/

Link til Dansk Skoleskak: https://skoleskak.dk/


Charlotte May Invitational GM A + B. IM Kassa Korley fra ØBRO og GM Jacob Aagaard fra Brønshøj spillede med i hver sin GM-gruppe i Charlotte May Invitational i North Carolina, USA. Begge gjorde en fin figur. Jacob Aagaard blev nummer 2 i Gruppe B med 6½ af 9 efter den polske stormester Bartłomiej Macieja med 7 af 9. Macieja tabet et parti undervejs til netop Jacob Aagaard, der forblev ubesejret. I Gruppe A blev Kassa Korley nummer 3 med 5 af 9 efter GM Titas Stremavicius fra Litauen og IM Jason Liang fra USA, der begge scorede 5½ point.

Se mere her: https://www.charlottechesscenter.org/norm2


Præsidenten for Det Internationale Skakforbund FIDE, Arkady Dvorkovich, er kommet i modvind i sit hjemland Rusland efter en kommentar om krigen i Ukraine. Se mere i Ekstra Bladets artikel her.


GM Yuri Averbakh er død (født 8. februar 1922, død 7. maj 2022). Den russiske stormester Yuri Averbakh er død 3 måneder efter sin 100 års fødselsdag. Averbakh overlevede at være smittet med COVID-19 sidste år, og kunne i februar som den første stormester nogensinde fejre sin 100-års fødselsdag. Averbakhs største skaksejr var uden tvivl sovjetmesterskabet i 1954, som han vandt foran de unge spillere Mark Taimanov, Viktor Korchnoi, Tigran Petrosian, Efim Geller and Salo Flohr. Averbakh havde en stor produktion af skakbøger bag sig, hvor især slutspilstudierne havde en central placering. Også i åbningsteorien bidrog Averbakh med ideer, og f.eks. denne variant i kongeindiske er opkaldt efter ham: 1.d4 Sf6 2.c4 g6 3.Sc3 Lg7 4.e4 d6 5.Le2 0-0 6.Lg5

Se mere her: https://en.wikipedia.org/wiki/Yuri_Averbakh