You are currently viewing Viktor Haarmark vandt Kandidatklassen

Viktor Haarmark vandt Kandidatklassen

FM Viktor Haarmark Nielsen, formand for Skakforeningen ØBRO, vandt Kandidatklassen med 5½ af 7 og bedre korrektion end Mogens Henrik Thuesen fra Brønshøj. Viktor Haarmark tabte i 2. runde til Kandidatklassens store overraskelse, Casper Yukun Liu, men lod sig ikke slå ud af nederlaget og scorede 4½ point i de sidste 5 partier.

I sidste runde skulle Viktor Haarmark Nielsen (fotoet øverst i artiklen) slår sin FM-kollega Jens Ramsdal med sort, for stadig at kunne får en plads i næste års Landsholdsklasse.

Efter sejren kunne Viktor Haarmark Nielsen sætte sig til at vente på, at partiet Casper Yukun Liu – Mogens Henrik Thuesen blev færdigt. Blev det remis eller med sejr til Thuesen, skulle førstepladsen afgøres på korrektion, mens Casper Liu ville vinde uddelt med en sejr. Efter 42. træk måtte Casper Yukun Liu (født 2005) se sig besejret af veteranen Mogens Henrik Thuesen (født 1957), og Haarmarks korrektion viste sig at være bedst.

Mogens Henrik Thuesen – 5½ af 7 og andenplads i Kandidatklassen. Foto: Thomas Vestergård
Casper Yukun Liu vandt de første fem partier, men tabte så de to sidste. En flot 3. plads og 79 Elo-point er dog mere end godkendt. Foto: Thomas Vestergård

Casper Yukun Liu blev Juniordanmarksmester med sin 3. plads i Kandidatklassen.

I Veteranklassen vandt forhåndsfavoritten Jan Stage fra Læseforeningen med 4½ af 5 foran Arne Bech Madsen fra Fredericia, der scorede 4 point.

Den store G7 – 1 gruppe blev vundet af Rune Egede Andersen fra Brønshøj med 6 af 7 foran Tobias Ilsøe Jensen fra Frem med 5½ point. August Jalving fra Skak for sjov blev nummer 3 med 5 point. August Jalving var seedet næstsidst i det 22 mand store felt og kunne sætte 129 ratingpoint ind på kontoen.

Øvrige resultater og præmietagere kan finde på DM-stævnets hjemmeside: http://skak-dm.dk/