You are currently viewing IM Bent Sørensen er død

IM Bent Sørensen er død

International Mester og stormester i korrespondanceskak Bent Sørensen er den 3. marts afgået ved døden 78 år gammel efter længere tids sygdom. Bent Sørensen var født den 20. oktober 1943 på Klim fjordholme nær Fjerritslev, men voksede op i Thy.

Bent Sørensen var allerede fra sin studietid i Aarhus i 1960erne en del af den danske skakelite. Han spillede med på Nordres førstehold, der vandt DM flere gange og i 1967 blev det også til en individuel Århusmestertitel. Derefter var det Nørresundby Skakklub, der fik glæde af Bent Sørensens spillestyrke.

Korrespondanceskakken fyldte meget i Bent Sørensens skakliv. I 1993 blev han den kun femte dansker, der opnåede GM-titlen i k-skak.

Organisatorisk har Bent Sørensen sat sig sine spor som arrangør af Bent Larsens mindeturneringer i Aalborg samt som DSUs første Seniorchef, der fik sat den populære seniorskak i system i Danmark.

Samtidig var det også som seniorspiller, at Bent Sørensen opnåede sine største individuelle præstationer. I 2011 vandt han det individuelle senior DM første gang. Aldersgrænsen var dengang 60 år, hvilket senere blev ændret til to grupper på 50 og 65 år. Her vandt Bent Sørensen så DM i 2016 i den ældste gruppe,

IM-titlen kom i hus i en sen alder, da den flotte bronzeplacering ved senior EM i Yeravan i Armenien i 2016 udløste titlen direkte. Bent Sørensen scorede 6½ af 9 og tabte kun til den topseedede Evgeny Svesnikov undervejs, men måtte på den delte førsteplads tage til takke med 3. pladsen på korrektionsberegning.

Privat var Bent Sørensen fra 1973 til 1997 gymnasielærer i fysik og matematik på Aalborg Katedralskole. Samtidig var han politisk engageret i Socialdemokratiet og fra 1997 og 9 år frem var han borgmester i Hals Kommune. Da kommunen blev nedlagt i forbindelse med en kommunalreform, blev Bent Sørensen valgt til Regionsrådet i Nordjylland, hvor han var gruppeformand for Socialdemokratiet.

Bent Sørensens familie har startet en mindeindsamling i Bent Sørensens navn, hvor hele bidraget går til Røde Kors arbejde i det krigshærgede Ukraine. Se mere her: https://indsamling.rodekors.dk/participant/til-minde-om-bent-sorensen