Leif Jensen er død

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Formanden for Dansk Skak Unions ratingkomite, Leif Jensen fra Tølløse Skakklub, er død her til morgen efter længere tids sygdom. Leif Jensen blev 66 år.

 

leif jensen_paasken2013
Leif Jensen her fotograferet ved DM 2013 (foto: thv)

Leif Jensen var bindeleddet mellem DSU og FIDE i alle spørgsmål omkring Elo-rating lige fra dengang hvor Elo-tal kun var for eliten, til i dag, hvor tæt ved 2000 aktive danske skakspillere har et Elo-tal.

Leif Jensen var også turneringsleder, arrangør, og man kunne sågar finde ham som kantinebestyrer ved Skovbos GM-turneringer.

Som spiller var Leif Jensen ved karrierens højdepunkt tæt på 2200 i dansk rating. Han deltog ved mange turneringer i både ind- og udland, og ofte var det Leif Jensen, der lagde bil til, når turen gik til Tjekkiet, Ungarn eller Frankrig.

Rilton Cup var en helt særlig begivenhed for Leif Jensen. Helbredet forhindrede deltagelse i turneringen denne gang, men i 40 år i træk var han på plads i den traditionsrige nytårsturnering i Stokholm.

Leif Jensen efterlader et stort tomrum i Dansk Skak Union og vil udover sin kæmpe arbejdsindsats blive savnet for sin hjælpsomhed, venlighed og finurlige humor.

Æret være Leif Jensens minde.

 

Leif Jensens død betyder at alle henvendelser omkring Elo-rating nu skal rettes til ratingkomite@skak.dk. Har man inden for de sidste par måneder anmeldt en turnering til Leif Jensen, bør man lige for en sikkerheds skyld sende den igen til ratingkomite@skak.dk.