You are currently viewing Kort Nyt uge 44

Kort Nyt uge 44

Medaljefest i Køge. Køge Kommune havde den 5. november inviteret kommunes sportsmedaljetagere for de sidste par år til fejring i Køge Hallerne. Medaljerne skulle være vundet ved et forbunds- eller organisationsmesterskab og på højest rangerende niveau. Her kunne Køge med Skakligaholdet og flere individuelle ungdomsdanmarksmesterskaber, møde talstærkt op.

Formand for Kultur- og Idrætsudvalget Anders Ladegaard Bork, Anna Sofie Li, bronze i U-12 i 2021, Paulius Meskenas, bl.a. guld i U-16 i 2020 og Køges Borgmester Marie Stærke. Foto: Finn Stuhr

Spillested Valencia. På en ferietur til Spanien kom skak.dk tilfældigt forbi en skoleskakturneringen, der blev spillet i et storcenter. Da vi spurgte arrangørerne om hvorfor de spillede der, var svaret, at det gør vi altid. Måske en ide til efterlevelse i Danmark?

Skakturnering i et storcenter i Valencia den 5. november. Her bruger man stadig mundbind. Foto: Thomas Vestergård

Mogens Thuesen fra Brønshøj spiller med i Hradec Kralove Open 2021 i Tjekkiet fra den 6. til 13. november. Thuesen er seedet som nummer 5 blandt de 62 deltagere.

Resultater, klik her. Turneringens hjemmeside: http://www.czechtour.net/


I Fredericia blev der lørdag afholdt 1. etape af Sydjysk Grand Prix, en serie af hurtigskakturneringer i Sydjysk Hovedkreds. Der var 34 deltagere, og vinderne af de 3 grupper blev:

Mesterklassen: Per Hansen, Haderslev 6 point
1. og 2. klasse: Victor Christopher Brunbjerg Nielsen, Evans og Jan Rosenberg, Springeren 5 point
3. og 4. klasse: Poul Wyff, Haderslev 6 point

Link til resultater fra turneringen: https://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=27104