You are currently viewing Nye Danmarksmestre for seniorer

Nye Danmarksmestre for seniorer

Jan Rode Pedersen fra Skanderborg er ny Danmarksmester i hurtigskak i 65+ rækken. Jan Rode gik ubesejret gennem turneringen og endte på 7 point, hvilket var et halvt point mere end Svend Pedersen fra Nørresundby, der også gik ubesejret gennem turneringen. Peter Jørgen Dam Mikkelsen fra Skørping slog Poul Erik Nielsen fra Nordre i sidste runde og tog dermed bronzemedaljen udelt med 5½ point.

Jan Rode Pedersen besejrer i sidste runde Per Holst, der taber sit eneste parti i turneringen.

Bedst under 1900 blev Hugo Falberg fra Aalborg foran Heine Svane fra Holstebro, Willy Møller Nielsen, Syddjurs og Johannes Pilgaard, Aulum, alle scorede 4½ point, så placeringerne måtte afgøres på korrektion.

I “ungsenior-gruppen” +50 gik Mogens Henrik Thuesen fra Brønshøj overraskende hen og vandt turneringen udelt med scoren 6½/8. Sejren var fuldt fortjent, da Mogens mødte alle 7 spillere med mere i rating end ham selv, og scorede 5½ point mod dem. Det var sidste chance for et Danmarksmesterskab, da han næste år falder for aldersgrænsen og dermed rykkes op i 65+!

Mogens Henrik Thuesen besejrer med sort IM Uffe Vinther-Schou i det afgørende parti i sidste runde.

FM Bjarne Hansen blev udelt nummer 2 med 6 point, mens FM Mads Boe blev nummer 3 med 5½ point på bedre korrektion end Jan Schleicher Christensen og Lars Hansen.

Henrik T. Jensen fra Esbjerg blev bedste spiller under 1900 med 5 point og bedre korrektion end Johan Fischer.

Link til resultater fra turneringen: http://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourid=26849&curtab=tour-table

På SK1968s hjemmeside er der lagt en del billeder op fra turneringen: https://sk1968.dk/billeder-fra-senior-dm-2021-i-hurtigskak/