You are currently viewing Kort nyt uge 38

Kort nyt uge 38

Stormester Mads Andersen blev en meget fortjent vinder af “Lyn med Landsholdet” fredag aften i Chess House. Der var 13 spillere til start, heraf de tre stormestre Allan Stig Rasmussen, Mads Andersen og landstræner Sune Berg Hansen. Fra landsholdstruppen var også IM Bjørn Møller Ochsner med.

Først blev der spillet alle mod alle, hvor Mads Andersen vandt 11 partier – og kun tabte til 12-årige Vitus Bondo Medhus, virkelig flot af Vitus, der da også klart vandt præmien som bedste spiller under 2000 i rating.

I den ene semifinale vandt Mads Andersen 2 – 0 over Sune Berg Hansen, mens Martin Matthiesen og Allan Stig Rasmussen måtte ud i et armageddon-parti efter 1- 1 i de ordinære kampe. Her vandt Allan Stig Rasmussen.

I finalen (fotoet øverst i artiklen) blev det også 1 – 1 i de ordinære kampe. Mads Andersen valgte de hvide brikker i armageddon-partiet og vandt førstepræmien på 1.000,- kr.

Landsholdet forsatte derefter deres træningslejr i Chess House både lørdag og søndag. Søndag var Jesper Søndergaard Thybo kommet godt hjem fra Europa Cuppen og deltog også.

Link til turneringstavlen: http://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=26983


Den 17. november fylder Nordre Skakklub 90 år. I forbindelse med jubilæet afholder klubben en række arrangementer. Den 30. september kl. 19.00 inviterer klubben til åbent foredrag med GM Jesper Søndergaard Thybo. Arrangementet afholdes i auditoriet i i Kulturhus Bunkeren, Olof Palmses Alle 11, 8200 Aarhus N. Det er det beboerhus, hvor Chess House holder til nu. Har du lyst at deltage, så skal du blot sende en mail til formand@nordre.dk

Titlen på foredraget bliver: “Pres modstanderen” med denne beskrivelse: Jesper Thybo instruerer gennem sine egne partier, hvordan man presser sin modstander på den mest effektive måde. Foredraget kommer også til at handle om Jespers egne fortællinger om hans vej til U-18 EM og stormester-titlen. Der bliver også mulighed for at stille spørgsmål.

Se mere om arrangementet på Chess House hjemmeside: https://www.chesshouse.dk/2021/09/21/indbydelse-til-thybo-foredrag/ og også på Nordres hjemmeside: http://nordre.dk/


Fra fredag den 1. oktober og en uge frem deltager IM FIlip Boe Olsen i en lukket GM-turnering i Kiel. Deltagerfeltet, hvor GM-normen er 6½ point, ser således ud:

GM Nikita Meshkovs, Letland (2550)
GM Igor Khenkin, Tyskland (2536)
IM Liam Vrolijk, Holland (2479)
FM Frederik Svane, Tyskland (2470)
IM Ashot Parvanyan, Tyskland (2460)
GM Jonny Hector, Sverige (2443)
IM Fabian Bänziger, Schweiz (2391)
IM Jakob Leon Pajeken, Tyskland (2387)
IM Filip Boe Olsen, Danmark (2378)
FM Magnus Arndt, Tyskland (2323)

Link til resultater fra turneringen: http://chess-results.com/tnr578630.aspx?lan=0