You are currently viewing Kort nyt uge 35

Kort nyt uge 35

Efter en coronapause, hvor det har været begrænset, hvor mange rigtige skakturneringer der har været afholdt, ser det heldigvis ud til, at der igen er godt gang i skaklivet. Derfor starter skak.dk op igen med den ugentlige “kort nyt”. Skal du ud og spille turneringer i udlandet? Eller har du nogle resultater fra turneringer i ind- og udland hører redaktionen gerne fra dig! Skriv til: nyhed@skak.dk


IM Filip Boe Olsen deltager i den næstbedste polske skakliga, hvor konceptet er, at hele holdturneringen afvikles med 9 runder på 9 dage. Turneringen spilles i det sydlige Polen i turistområdet Szklarska Poreba

Filip spiller for holdet “Sz.S.O.N. Dąbrowa Górnicza” og har fået et dårlig start med 1 af 3.

Link til resultater fra turneringen: http://www.chessarbiter.com/turnieje/2021/tdr_2299/results.html?l=pl&tb=2_

Turneringen kan følges live på chess24: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/polish-league-1-2021/2/1/1


Kassa Korley fra ØBRO er bosiddende i USA, og deltager ofte i lukkede stormesterturneringer i Charlotte. Halvvejs gennem “Charlotte Labor Day – GM-B” har Kassa scoret 2 point, hvilket er lige omkring forventet score.

Link til partier på chess24: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/charlotte-labor-day-2021-gm-b/6/1/1


Den traditionsrige “Festugeturneringen i Aarhus” havde i årets udgave blot deltagelse af 28 spillere. Konceptet var 2 hurtigskakpartier om fredagen og 4 partier med lang betænkningstid lørdag og søndag. Turneringen blev vundet på deling af FM Martin Matthiesen, WIM Nina Høiberg og Mark Simkin der alle scorede 5 point i de 6 runder. På billedet øverst har Thomas Vestergaard fanget de tre vindere på samme billede.

9-årige August Jalving imponerede ved at vinde alle fire koordinerede partier i weekenden, hvilket bringer den talentfulde københavner op på 1663 i rating.

August Jalving

Link til resultater: http://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=26887


Holbæk Løvfald spilles den kommende weekend fra den 10. september til den 12. september. Der er indtil videre 79 spillere tilmeldt turneringen. Sidste tilmelding er overskredet, men tilmeldingen er endnu ikke lukket i turneringssystemet: http://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=26794


Mange skakspillere havde glædet sig til at følge Anatoly Karpov i “TePe Sigeman & Co Chess Tournament” i Malmö fra den 23/9 til den 29/9. Desværre har den 12. verdensmester meldt afbud til turneringen. Arrangørerne leder efter en erstatning til et spændende felt:

GM Jorden Van Foreest, Hollan (2698)
GM Gawain Jones, England (2684)
GM Etienne Bacrot, Frankrig (2672)
GM Nils Grandelius, Sverige (2666)
GM Nihal Sarin, Indien (2655)
GM Nigel Short, England (2626)
GM Vincent Keymer, Tyskland (2602)

UPDATE 8/9: GM Jonas Buhl Bjerre fra Skanderborg erstatter Anatoly Karpov!

Link til hjemmesiden for turneringen: https://www.tepesigemanchess.com/


Udeskak med GM Sune Berg Hansen og Dansk Skoleskak: Amager Skakforening indbyder til et stort udeskak arrangement lørdag den 11. september kl. 10 – 12 på græsarealet foran Prismen, Holmbladsgade 71, 2300 København S.

Den 7-dobbelte danmarksmester Sune Berg Hansen vil komme og spille simultanskak mod 24 udfordrere, og Dansk Skoleskak parkerer sin skakbil på pladsen og laver sjove skakaktiviteter for børn, bl.a. magnetskak på bilen og opstilling af gigantskakspil på græsset. Endvidere vil lokale kandidater til kommunalvalget være tilstede og udfordre hinanden på de 64 felter eller måske prøve kræfter med nogle af de stærke juniorer. Alle er velkomne til at komme og få et spil skak og se mulighederne for at udvikle pladsen foran Prismen til et udendørs skakmiljø. Øens spisested vil holde åben for køb af drikkevarer og smørrebrød m.m. Caféen udlover præmier til alle, som kan vinde over stormesteren.

Arrangementet er støttet af Amager Øst Lokaludvalg.

Det er et ungt felt, der tirsdag kl 17.00 sætter sig til brætterne på Clarion Hotel i Stavanger når Norway Chess 2021 går i gang.

Deltagerne:
Magnus Carlsen, Norge (2855)
Ian Nepomniachtchi, Rusland (2792)
Richard Rapport, Ungarn (2730)
Alireza Firouza, Frankrig (2754)
Sergey Karjakin, Rusland (2758)
Aryan Tari, Norge (2642)

Ian Nepomniachtchi er med sine 31 år feltets ældste spiller.

Alle møder hinanden to gange.
Der spilles fra den 7. til 17. september, hver dag kl. 17.00. Lørdag den 11. september er fridag.

Hjemmeside: https://norwaychess.no/
Live på Chess24: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/norway-chess-2021