You are currently viewing GM Sune Berg Hansen i finalen

GM Sune Berg Hansen i finalen

GM Sune Berg Hansen slog tirsdag aften GM Mads Andersen i den første semifinale i Speed Chess Mesterskab – Danmark.

Af alle matcher der har været spillet i turneringen, blev dette den hidtil mest jævnbyrdige.

I den “lange” betænkningstid 5 minutter + 1 sekund der blev spillet den første 1½ time, blev det til en kneben sejr til Sune på 5-4. 3+1 blev også vundet af Sune med 6-3, hvilket krævede, at Mads i “bullet” 1+1 skulle vinde med 4 point for at udligne scoren. Det blev kun til det halve – 6½-4½, så den samlede sejr blev 16½-12½ til den syvdobbelte Danmarksmester.

Partierne fra matchen kan gennemspilles på Lichess.com under de to spilleres navne “Meskenas” og “Stoichess”.

Da WFM Ellen Fredericia spiller turnering i Italien, foregik kommenteringen denne gang med WFM samt Danmarksmester for kvinder WFM Ellen Kakulidis, der havde fået GM Stellan Brynell med på en forbindelse fra Sverige. Flere stærke stormestre som GM Nils Grandelius og GM Allan Stig Rasmussen deltog også undervejs i chatten med interessante input. Streamingen kan genses på https://www.twitch.tv/videos/1034881297

Den anden semifinale kommende tirsdag den 2. juni står mellem GM Jesper Søndergaard Thybo og GM Jonas Buhl Bjerre. De to kender hinanden godt fra mange ungdomsstævner gennem årene.

Se mere om Speed Chess Mesterskab – Danmark på Facebook: https://www.facebook.com/SpeedChessMesterskabDanmark/