You are currently viewing Før sidste runde i EM

Før sidste runde i EM

Inden 11. og sidste runde i EM i Reykjavik, er der stor spænding om hvilke 23 spillere, der kvalificerer sig til FIDE World Cup 2023. Begge de deltagende danske stormestre, Jonas Bjerre og Jesper Thybo, er stadig inde i billedet til en billet til World Cuppen.

Der er selvfølgelig også pengepræmier på spil i Reykjavik, men for mange er en deltagelse i World Cuppen nok en endnu større præmie. Jonas Bjerre spiller også med om præmierne for bedste spiller under 18 år, her ligger han lige nu nummer to efter tyske Vincent Keymer, der er nummer 3 i den samlede stilling med 7½ point.

Jonas Bjerre har 6½ point som nummer 18 og har imponeret med en ratingpræstation på 2659 indtil nu. Jesper Thybo har også flotte 6½ point, men med en lidt lavere ratingpræstation, 2596. Jesper er nummer 29 efter 10. runde.

I den samlede stilling er det overraskende russeren Anton Demchenko (2597), der er alene i spidsen med 8 point af 10 mulige. Demchenko var kun seedet som nummer 33 af de 180 startende spillere fra start.

Sidste runde starter søndag den 5. september kl. 15.00 dansk tid.

Her har begge danskere meget stærke modstandere. Jonas Bjerre (2550) har sort mod den tidligere Europamester Liviu-Dieter Nisipeanu (2671), der er født i Rumænien, men nu repræsenterer Tyskland. Jesper Thybo (2587) har hvid mod Haik Martirosyan (2632) fra Armenien.

Resultaterne fra turneringen kan følges på chess-results: https://chess-results.com/tnr563954.aspx?lan=1
Live på chess24: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-championship-2021
Turneringens hjemmeside: https://www.reykjavikopen.com/