You are currently viewing EuroGames på Islands Brygge

EuroGames på Islands Brygge

Som man nok har bemærket, er Dansk Skak Unions logo her på siden, blevet regnbuefarvet. En ændring, vi beholder et par dages tid.

Baggrunden er, at Dansk Skak Union er med til at arrangerer skakturneringen ved EuroGames, der afholdes i Malmö og København fra den 18. – 21. august. Eurogames er en del af Copenhagen2021 Worldpride, der er det årets vigtigste LGBTI+ begivenhed.

Dansk Skak Unions formand Poul Jacobsen udtaler i forbindelse med arrangementet: ”Først og fremmest er vores deltagelse et politisk statement om, at der i DSU er plads til alle som kan tilslutte sig vores formålsparagraffer. Vi vil gerne vise det aktivt ved at bidrage til afviklingen at et Event af denne størrelse, og også at vi naturligvis deltager af både professionel og medmenneskelig nysgerrighed. Vi håber at kunne lære noget på begge fronter.”

Arrangementet den 20. august 2021 starter med 7 runder hurtigskak fra kl. 10.00 til 14.00. Betænkningstiden er 10 minutter til hele partiet + 2 sekunder pr. træk.

Turneringen er i kyndige dommerhænder, da de to internationale dommere, Poul Jacobsen og Arild Rimestad, står for den sportslige afvikling.

Kl. 14.30 spiller GM Nils Grandelius simultan mod formodentlig 12 – 14 modstandere. Simultanen slutter senest kl. 18.00.

Arild Rimestad fortæller til skak.dk: ”Det er egentlig en ære, at vi, Dansk Skak Union, får lov til at være en del af Copenhagen 2021, .når man tænker på, at det ikke er lykkedes enkelte andre forbund, at få nok tilmeldte til at være med.”

Spillested: Kulturhuset Islands Brygge, Islands Brygge 18, 2300 København S

Links:
Copenhagen2021 Worldpride: https://copenhagen2021.com/
EuroGames: https://copenhagen2021.com/eurogames/
EuroGames – Skak: https://copenhagen2021.com/eurogames/chess/