You are currently viewing GM Jonas Bjerre med i Kramnik Challenge

GM Jonas Bjerre med i Kramnik Challenge

Tredje afdeling af onlineturneringen Julius Bär Challengers Chess Tour spilles fra torsdag til søndag på Chess24 med danske Jonas Bjerre som deltager. Turneringen starter torsdag kl. 16:00.

Konceptet er at 20 udvalgte unge talenter, 10 af hvert køn, er delt op i to hold der kæmper mod hinanden i en match. Alle 20 spillere mødes i en alle mod alle turneringen med individuelle præmier, hvor der er 3000 USD til vinderen af hver af de fire turneringer. Udover pengepræmier er der også et  wildcard til ”Meltwater Champions Chess” hvor den bedste så skal krydse klinger med den absolutte verdenstop med verdensmester Magnus Carlsen i spidsen.

Det ene hold hedder “TEAM Polgar”, og har naturlig nok verdens igennem tiderne stærkeste kvindelige spiller, Judit Polgar, som mentor, mens det andet hold ”TEAM Kramnik” har den 14. verdensmester Vladimir Kramnik som mentor.

Det vindende hold får en rejse til Dubai for at følge VM-matchen mellem Carlsen og Nepomniachtchi senere på året.

GM Jonas Bjerre spiller for holdet “Team Kramnik”, og holdet er desværre efter halvdelen af turneringerne bagud med 20½ point.

I forhold til de to første turneringer er feltet denne gang reduceret til 16 spillere. Der er afbud fra GM R. Praggnanandhaa, GM D. Gukesh, og GM Sarin Nihal der alle har valgt at deltage i en open i Riga, mens Gunay Mammadzada, Olga Badelka og Nurgyul Salimova spiller med i EM for kvinder i Iasi i Rumænien.

Betænkningstiden i turneringen er 10 minutter + 5 sekunder.

Den sidste af de fire turneringer – Hou Yifan Challenge – spilles fra den 13. til den 16. september.

Link til live fra Kramnik Challenge med livekommentering: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/julius-baer-challengers-chess-tour-kramnik-challenge-2021/1/1/1

Link til hjemmesiden for Challengers Tour: https://challengerschesstour.com/