Anden runderapport fra Senior DM

Anden runderapport fra Senior DM

Fra Jan Rosenberg har skak.dk modtaget rapport nummer 2 fra Senior DM, der i denne uge spilles på Løgumkloster Højskole.

I +50 gruppen var hovedattraktionen i 3. runde partiet mellem GM Henrik Danielsen og FM Poul Rewitz. Og folk der fulgte live sendingen blev ikke skuffede! De 2 spillere leverede et sandt drama, der slutteligt endte med remis i et tårnslutspil. Ifølge mine kilder havde Poul undervejs et par chancer for at få stor fordel. Men Stormesteren fik altså fightet den halve i hus.

Spænding til det sidste i Danielsen-Rewitz. Foto: Johan Ravnborg

Rewitz afgav i 5. runde yderligere et halvt point, og dermed har Danielsen bragt sig alene i spidsen med 4 1/2 af 5. Herefter følger 3 spillere med 4 point. Foruden Rewitz er det Poul Henrik Madsen og gruppens store overraskelse, den lokale Hans Valdemar Hansen, der blot er seedet som nr. 18. Hans vandt i 5. runde, yderst overraskende, over stærke Morten Andersen i et flot parti.

I + 65 har en af dansk skaks “grand old man” Jens Kølbæk vist flot form, og bragt sig alene i spisen med 4 1/2 af 5. Herefter følger Jens Hartung-Nielsen, FM Jørgen Jørgensen, Jens Jørgen Christiansen, Arne Christiansen og Lars Garne Rasmussen. Sidstnævnte er blot seedet som nr. 26 og formåede at holde remis mod den topseedede Hartung.

Jens Kølbæk – i spidsen med 4½ af 5. Foto: Johan Ravnborg

En endnu mere overraskende præstation finder vi dog længere nede. 51. seedede Arne Walter Larsen har med kun 0,75 i forventet score efter 5 runder formået at lave hele 3 point – meget imponerende!

Ellers har roen sænket sig over højskolen efter mandagens kedelige begivenheder. Generelt har jeg indtryk af at folk hygger sig – jeg gør i hvert fald! Og at terminen er rykket fra vinter til sommer gør bestemt ikke noget. Der bliver gået flere ture i den flotte natur hernede, og det er jo noget mere indbydende at sidde rundt om højskolen når vejret er dejligt.

Slutspurten skal nu sættes ind, og jeg sender en afsluttende rapport når alle brikker er faldet på plads!

Resterende program:
Lørdag den 5. juni kl. 10.00: 7. runde

Toppartierne kan følges live to forskellige steder:  http://liveskak.dk/2021/Senior-DM/ og https://live.followchess.com/#!danish-senior-chp-2021

Resultater fra turneringen: https://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=26737

Der er lagt billeder ud fra turneringen på Facebook:  https://www.facebook.com/media/set/?vanity=DanskSkakUnion&set=a.10158682162054051