Jetsmark – Skanderborg 4 – 2

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Jetsmark vandt danskeropgøret i 5. runde i Europa Cuppen mod Skanderborg med 4 – 2, næsten som professor Elo havde forudsagt.

Jetsmark – Skanderborg 4 – 2
1. GM Allan Stig Rasmussen – IM Mads Andersen 0 – 1
2. IM Christian Kyndel Pedersen – IM Nicolai V. Pedersen 0 – 1
3. FM Bjarke Jensen – Jan Rode Pedersen 1 – 0
4. FM Stefan Christensen – Tavs Bjerre 1 – 0
5. CM Jakob Rathlev – Colin Watson 1 – 0
6. Tobias Hoffmann – Jonas Bjerre 1 – 0

Partiet på bræt 1 faldt ud til IM Mads Andersens fordel mod GM Allan Stig Rasmussen i et parti, hvor fordelen svingede lidt frem og tilbage. Allan Stig Rasmussen går galt i byen med 26. Dxh6? Hvor Tg2! I stedet havde været lovende. Vi skal se partiet:

 

mads andersen_skanderborg
IM Mads Andersen (foto: thv)


Rettelse
I en tidligere artikel om Europa Cuppen kom jeg til at skrive, at man kunne færdiggøre en GM titel over 25 partier. Dette er ikke korrekt. Man skal have mindst 27 partier. Hvis Mads Andersen scorer en GM-norm på Rhodos, vil han således stadig mangle en norm for at komme op på de 27 partier. Jeg beklager meget min lapsus.

 

6. runde
Mads Andersen vandt i 6. runde over Christopher Moe (2245), hvor Skanderborg tabte 2½-3½ til Chess Club Eppingen. Skanderborg møder i sidste runde, der spilles lørdag kl. 15.00, Edinburgh. I skrivende stund kendes holdopstillingerne i sidste runde ikke, så om det kan blive til en GM-norm på 7 partier, er ikke klart. Mads Andersen har lige nu en ratingpræstation på 2628, så det ser lovende ud med en sejr i sidste runde.

Jetsmark spillede 3-3 mod Barbican 4NCL og møder i sidste runde Istogu Chess Club.

I den samlede stilling fører femteseedede G-Team Novy Bor fra Tjekkiet noget overraskende efter de slog topseedede Socar med 3½ – 2½ i 6. runde.

 

Hjemmeside: euro2013.chessdom.com