You are currently viewing Kort Nyt uge 16

Kort Nyt uge 16

Det er ikke hver dag, at en ny stor skakklub ser dagens lys, men det er tilfældet i Gentofte. Den lokale klub, der ellers lukkede for omkring 30 år siden, er netop genopstået. Bestyrelse er valgt, og man kan endda blive gratis medlem en periode. Kontingent opkræves først, når når klubben kan tilbyde første træningsaften. Se mere her: http://gentofteskak.dk/Marie Frank fra Amager Skakforening gjorde i november sidste år Dansk Skak Union opmærksom på, at Kulturministeriet råder over en bladpulje, der støtter distributionen af blade og tidsskrifter, der udkommer på et ideelt grundlag. En række publikationer, der bygger på almennyttige eller almenvelgørende værdier, kan komme i betragtning i det cirka 17 millioner store budget. Dansk Skak Unions forretningsudvalg tog handsken op, og søgte om tilskud til Skakbladet. Kasserer Poul Guldbæk Olesen har netop meddelt skak.dk, at Dansk Skak Union har fået en støtte på kr. 43.808,96 for året 2021, hvilket svarer til 30% af Skakbladets distributionsomkostninger. Forretningsudvalget er meget glade for, at Marie Frank gjorde DSU opmærksom på muligheden. Tak!Ovenpå to solstrålehistorier fra dansk skak, må vi desværre slutte med en kedelig nyhed. Kronborg Chess Open 2021, der skulle have markeret genåbningen af Skak-Danmark efter corona-epidemien, er blevet aflyst. Med omkring 60 tilmeldte på nuværende tidspunkt, har arrangørerne valgt at tage konsekvensen af, at forsamlingsforbuddet næppe gør det muligt at afholde turneringen. Turneringen var planlagt til at starte den 16. maj, men efter alt at dømme må man kun mødes 25 personer indendørs til den tid.

Læs mere om Helsingør Skakklubs beslutning her: http://helsingoer-skakklub.dk/kronborg-chess-open-2021-aflyst/