Thybo videre i Speed Chess

Thybo videre i Speed Chess

Opgøret tirsdag aften mellem GM Jesper Søndergaard Thybo og IM Martin Percivaldi endte med en klar favoritsejr til førstnævnte. Sejren var overbevisende med en samlet score på 24-6.

Den første 1½ time blev der spillet 5+1, hvor Jesper vandt 6-3. Martin kom ellers hurtigt ud af startboksen med følgende flotte parti med en taktisk stærk afslutning på partiet:

Den næste time blev der spillet 3+1, og her vandt Jesper med 9-2. Også i den afsluttende tidskontrol “bullet” 1+1 vandt Jesper overbevisende med 9-1.

Partierne var længe en duel, hvor Jesper spillede London-systemet med hvid og endte ud i Trompowsky med sort. Samtidigt var det også en duel mellem kontrol, struktur og positionelt spil på den ene side og taktisk styrke og udfordring af grænser på den anden.

WFM Ellen Fredericia Nilssen havde denne gang fået verdens nummer 67, svenskeren Nils Grandelius med i kommenteringen, hvilket skabte en glimrende dynamik. Se optagelsen af streamingen her: https://www.twitch.tv/videos/1010902550

Ønsker man at gennemspille partierne fra opgøret skal man ind på Lichess og finde dem under de to spilleres navne “JThybo” og “Perci1”.

Næste tirsdag den 11. maj kl. 19:00 er der opgør mellem GM Jonas Buhl Bjerre og IM Martin Haubro.

Se mere om Speed Chess Mesterskab – Danmark på Facebook: https://www.facebook.com/SpeedChessMesterskabDanmark/