Normer i Helsingør

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Allerede inden 9. runde lå det fast, at den 13-årige IM Vincent Keymer fra Tyskland og IM Roy Prantik fra Indien, begge havde score en GM-norm i Xtracon Chess Open. Kinesiske Mu Ke kunne også bogføre en IM-norm bare ved at stille til start i 9. runde.

 

keymer2

IM Vincent Keymer – mangler nu kun 1 GM-norm og et ratingtal på 2500 for at blive stormester. Foto: Thomas Vestergård

David Bekker-Jensen kunne score en IM-norm ved at slå sin lillebror, IM Simon Bekker-Jensen, i dagens runde; med partiet var det første, der blev færdigt og de to brødre delte pointet. David Bekker-Jensen behøver dog ikke flere IM-normer, da han allerede har tre og bliver udnævnt til IM så snart ratingen kommer over 2400. Det hidtil højeste ratingtal er 2354 fra 2004.

 

bekker jensen
Som brødre vi dele – IM Simon Bekker-Jensen mod David Bekker-Jensen.
Foto: Thomas Vestergård

Jens E. Ingebretsen har meget overraskende scoret en IM-norm ved at spille remis med IM Craig Hilby i 9. runde. Det overraskende består i, at Ingebretsen stiller op til turneringen med et Elo-tal, der hedder 2138, så er det yderst sjældent, at man scorer en IM-norm.

 

timann korley
IM Kassa Korley fra ØBRO fik en flot skalp, da GM Jan Timman måtte give op efter 42 træk. Korley kan med en remis mod GM Nils Gradelius i sidste runde score sin anden GM-norm. Den første norm fik Korley i Charlotte Chess Center i North Carolina i juni måned.
Foto: Thomas Vestergård

 

Stillingen i toppen:
1. GM Jon L. Hammer (2631), Norge, 7½ af 9
2. GM Rasmus Svane (2580), Tyskland, 7½ point
3. IM Vincent Keymer (2466), Tyskland, 7½ point
4. GM Dmitry Andreikin (2702), Rusland, 7½ point
5. GM Aryan Tari (2615), Norge, 7½ point

 

GM Mads Andersen, GM Sune Berg Hansen, GM Allan Stig Rasmussen og IM Kassa Korley er de bedst placerede danske spillere med 7 point af 9. Hele 15 spillere har 7 point inden sidste runde.

Lørdag lagde Konventum også ramme til flere møder mellem de nordiske skakforbund og repræsentanter for de tre kandidater til præsidentposten i FIDE. Nigel Short og Georgios Makropoulos var tilstede på spillestedet og også Zurab Azmaiparashvili, præsident for ECU, var taget til Helsingør for at mødes med de nordiske forbund. Azmaiparashvili og Short lagde vejen forbi Lars Schandorffs kommentatorlokale og gav deres besyv med i analyserne.

 

schandorff zurap

GM Lars Schandorff og GM Zurab Azmaiparashvili i kommentatorlokalet. Foto: Thomas Vestergård

Topopgørene i 10. runde søndag kl. 10.00 er:
GM Dmitry Andreikin – GM Aryan Tari
GM Jon L. Hammer – IM Vincent Keymer
GM Ivan Saric – GM Rasmus Svane

Resterende program:
10. runde søndag den 29. juli kl. 10:00

 

Turneringens hjemmeside: www.xtraconchessopen.dk