You are currently viewing GM Sune Berg Hansen vandt matchen

GM Sune Berg Hansen vandt matchen

Den syvdobbelte Danmarksmester GM Sune Berg Hansen besejrede i den første kvartfinale i “Speed Chess Mesterskab – Danmark” IM Bjørn Møller Ochsner med en samlet score på 21-9.

Spillerne startede med 1,5 time med betænkningstiden 5 minutter +1 sekund, herefter 1 time med 3 minutter + 1 sekund, afsluttende med en halv times “bullet” med 1 minut + 1 sekund.

Scoren i de tre minimatcher blev henholdsvis 7-2, 7-3 og 7-4, alle i Sunes favør. Det så ud til, at Bjørn generelt i matchen havde problemer med tidsforbruget, og ofte når stillingerne blev komplicerede, havde for lidt tid til at beregne varianterne. Omvendt var Sune også hurtigttrækkende, og fik ofte sat Bjørn under pres ud af åbningen.

Der var fast mellem 80 og 100 interesserede skakspillere der fulgte kommenteringen med WFM Ellen Fredericia Nilssen og GM Jonas Bjerre på nettet. Udover at de to fik skabt en hyggelig stemning med sjove varianter, var der også en livlig chat med mange interessante bemærkninger.

Streamingen kan genses fra dette link: https://www.twitch.tv/videos/1002767019

Ønsker man at gennemspille partierne fra opgøret skal man ind på Lichess og finde dem under de to spilleres navne “Stoichess” og “bmochsner”.

Næste tirsdag kl. 19:00 er der opgør mellem GM Jesper Søndergaard Thybo og IM Martin Percivaldi. Begge er årgang 1999, og har i ungdomsårene haft mange dueller mod hinanden i de nationale ungdomsmesterskaber.

Se mere om Speed Chess Mesterskab – Danmark på Facebook: https://www.facebook.com/SpeedChessMesterskabDanmark/