You are currently viewing Kort Nyt uge 13

Kort Nyt uge 13

Norway Chess 2021, der var planlagt til at blive spillet den 9. – 21. maj, er på grund af corona-restriktionerne i Norge udskudt til den 7. – 18. september. Hvordan denne ændring af datoerne vil påvirke feltets sammensætning, står endnu ikke helt klart. Der er mange stærke turneringen planlagt til efter “coronaen”. Men det skulle være sikkert, at verdensmester Magnus Carlsen stiller op på hjemmebane. Se mere her: https://norwaychess.no/

Det færøske mesterskab er blevet spillet over 7 runder i Klaksvik, men der er endnu ikke fundet en vinder. De to forhåndsfavoritter FM Høgni Egilstoft Nielsen og FM Martin Poulsen endte begge på 6 point, og skal spille omkamp lørdag kl. 15.00 dansk tid.

FU-medlem Arild Rimestad fortæller til skak.dk om turneringen og omkampen lørdag: “Høgni var også i omkamp i fjor og vandt dengang mod junioren Luitjen Akselsson Apol. Denne gang skal han så op mod Martin Poulsen, som har spillet mest sikkert i årets FM. Høgni har vundet to gange tidligere og Martin har vundet fire gange tidligere, næsten hver gang han har stillet op faktisk. Høgni har ellers en fantastisk rekord, idet han vandt sit første FM med ni af ni mens han stadig var juniorspiller.”

Omkampen bliver med to partier med 25′ + 5″ og hvis det ender 1-1, så bliver der to partier med 3′ + 2″ og ender det 1-1, så bliver der et armageddon-parti, der skal afgøre mesterskabet.

Se mere her: https://faroechess.com/

Live: https://live.chessbase.com/en/Watch?id=FAI-ch-Master-2021

Billedet øverst i artiklen er lånt fra https://faroechess.com – vi er nok mange, der glæder os til, at den slags forsamlinger igen bliver mulige i Danmark.

Ny udgave af FIDE Arbiters’ Manual er netop udkommet. Manualen er uundværlig for især de dommere, der arrangerer internationale turneringer. Se mere her: https://www.fide.com/news/1008 hvor man også kan downloade manualen.

Stormester Jesper Søndergaard Thybo spiller med i Belgrade Spring Chess Festival OPEN den 2. – 9. april. Jesper er seedet som nummer 3 i det 107 mand store felt. Første runde i dag endte med en planmæssig sejr over en lavere ratet modstander, Sohum Lohia (1985) fra England.

Turneringens hjemmeside: http://www.sahovskaakademijasampiona.com/
Live her: https://view.livechesscloud.com/#6a8f0b9e-4370-4637-95bf-55e4c5f9af4b