You are currently viewing TV2 Øst kommer til Præstø

TV2 Øst kommer til Præstø

Formanden for Præstø Skakklub Morten Frank Jensen har skrevet lidt til skak.dk om, at TV2 øst i den kommende uge kommer til Præstø for at besøge den lokale skakklub:

På tirsdag får jeg besøg af TV2 Øst for at lave en tv-udsendelse med og om skak. Vi forsøgte i efteråret og ved juletid at få noget op at stå, men lige som vi havde fundet en form med de restriktioner der var på det tidspunkt, blev der lukket helt ned for vi måtte ikke mødes i klubben.

For et par uger siden snakkede vi så sammen igen, og fandt på dette set-up, at de ville besøge mig på hjemmeadressen i Bårse ved Præstø. Jeg starter med at spille lidt lynskak med min søn Johannes på skakbordet. Bagefter vil vi gå online på lichess og Johannes vil spille et parti mod Lis K. Dam. Journalisten vil i den forbindelse snakke med Lis over et Facebook opkald.

Samtidig med dette afvikler vi “Præstø og venner hyggeskak Arena” på lichess, hvor alle er velkommen til at hygge sig. Der spilles med betænkningstiden 5 min. + 3 sek. og partierne er ikke ratet. Vi ved jo ikke om vi kommer til at forstyrre for meget. Min tanke er at på et tidspunkt under turneringen, vil jeg foretage et gruppeopkald med video over Facebook, til dem jeg kender der deltager, for at få et stemningsbillede undervejs.

Noget af det som satte dette i gang, var at journalisten havde haft kontaktet Poul Jacobsen for at høre om Dansk Skak Union kunne mærke en stigning i interessen for skak, i forbindelse med Netflix serien “Queen’s Gambit”. I den forbindelse kunne de godt tænke sig at tale med en skakklub. Poul henviste til Præstø Skakklub, da journalisten ringede fra TV2 Øst i Vordingborg. Jeg havde i forvejen snakkede med selvsamme journalist flere gange tidligere, bl.a. i forbindelse med Johannes havde spillet noget simultanskak på Zealand Business College i Næstved.

Hvad det ender ud i ved jeg ikke, men journalistens arbejde er jo heldigvis at prøve at lave en vinkel som vil prøve at ramme bredt 🙂

Præstø Skakklub på Facebook: https://www.facebook.com/groups/51778362773

Link til turneringen på Lichess tirsdag kl. 17:00 til 18:30: https://lichess.org/tournament/ABLsyqd4?fbclid=IwAR3HQqutetnDD_swa9m882d5av9XixtBCLoPhszS-5MXR56J7vv-yl7lvDM