You are currently viewing SonFlow Cup – førstedagen

SonFlow Cup – førstedagen

På vegne af Skakklubben Springeren i Kolding skriver Lars Peter Hansen om førstedagen i SonFlow Cup:

Fredag aften afvikledes første runde af årets SonFlow Cup – der også er gælder som Kolding Bymesterskab i skak. Efter den forsigtige genstart efter coronanedlukningen er turneringen tilbage ved fuld styrke med en deltagerrekord på 142 spillere, heraf 10 fra Sverige, Island, Tyskland, Ukraine og Moldova. Syv af disse befinder sig i den øverste gruppe, der som noget nyt spilles som en schweizerturnering med 12 deltagere.

Topseedet er den regerende islandske mester GM Vignir Vatnar Stefanson på 21 år og med sig har han landsmanden IM Hilmir Freyr Heimisson. En anden ung national mester er tyske IM Marius Fromm, som i år tog titlen som tysk mester i Fischer Random foran en række superstormestre. Arrangørerne fra Skakklubben Springeren kan også byde velkommen til de svenske stormestre Johnny Hector og Stellan Brynell. Fra turneringen i 2023 er der gensyn med GM Vladimir Hamitevici fra Moldova, FM Daniel Kopylov og IM Michael Kopylov fra hhv. Tyskland og Ukraine samt IM Filip Boe Olsen, IM Uffe Vinther Schou og FM Jens Ramsdal. Danskerfeltet fuldendes af den tidligere koldingmester IM Rasmus Skytte.

Øverste gruppe klar til start. Helt til højre Koldings borgmester Knud Erik Langhoff. Foto: Mads Boe

1. runde:
Runden var præget af startvanskeligheder blandt et par af de højtratede deltagere. Således slog FM Jens Ramsdal med de sorte brikker den islandske ratingfavorit GM Stefansson, mens IM Rasmus Skytte vandt sit parti mod GM Johnny Hector. IM Filip Boe Olsen måtte tage til takke med remis mod FM Daniel Kopylov, hvilket også blev udfaldet i af partiet IM Michael Kopylov mod IM Marius Fromm. Kun GM Hamitevici brød mønstret med gevinst mod IM Hilmir Freyr Heimisson. Aftenens længste parti mellem IM Uffe Vinther Schou og GM Stellan Brynell endte remis.

FM Jens Albert Ramsdal vandt med sort over turneringens højest ratede spiller GM Vignir Vatnar Stefanson. Foto: Mads Boe

Resterende program for turneringen:
Lørdag den 13. april kl. 10.00 – 15.00: 2. runde
Lørdag den 13. april kl. 16.00 – 21.00: 3. runde
Søndag den 14. april kl. 10.00 – 15.00: 4. runde
Søndag den 14. april kl. 16.00 – 21.00: 5. runde

Spillested: Kolding Uddannelses Center, Ågade 27, 6000 Kolding.

Partierne fra den øverste gruppe vises live på Lichess: HER

Der er lagt billeder op fra turneringen på Dansk Skak Unions Facebookprofil: HER

Hjemmeside for Skakklubben Springeren: http://www.skakklubbenspringeren.dk/

Der spilles i 22 grupper, og alle resultater vil være tilgængelige via turneringssystemet på Dansk Skak Unions hjemmeside: HER