You are currently viewing Jonas Bjerre vandt grandprixfinalen

Jonas Bjerre vandt grandprixfinalen

Jonas Buhl Bjerre vandt fredag aften Dansk Skak Unions grandprixfinale ved at besejre stormesterkollega Jesper Søndergaard Thybo i finalen med 1½-½. Det første parti endte remis efter 32 træk, og det lignede også, at det andet parti skulle ende remis, men en kæmpebrøler tillod at Jonas, i et tårnslutspil med en bonde under, pludselig kunne sætte Jesper mat i ét træk.

Det afgørende parti:

GM Jonas Buhl Bjerre – vinder af grandprixturneringen

De 8 spillere i turneringen havde kvalificeret sig ved at blive blandt de to bedste i fire indledende grandprixturneringer de seneste fire fredage spillet i Dansk Skak Unions gruppe på Lichess: https://lichess.org/team/dansk-skak-union

Grandprixfinalen blev afviklet som en knockout-turnering over to partier med betænkningstiden 3 minutter + 2 sekunder.

Eneste armageddonparti i løbet af turneringen var i den indledende runde mellem IM Rasmus Skytte og IM Filip Boe Olsen. Rasmus skulle med hvid vinde, men partiet endte remis ved evig skak. Rasmus overså dog i denne stilling et kølleslag:

Dxf7+!! Der er mat efter Txf7, Tc8+, Tf8,Lxe6+,Kh8,Txf8.

Aftenens resultater:

Kvartfinale 1:
IM Filip Boe Olsen – IM Rasmus Skytte 1½ – 1½ (Filip videre med remis med sort)

GM Jonas Buhl Bjerre – GM Jesper Søndergaard Thybo 1½ – ½

Udover de 500, der fulgte med via lichess.org, så fulgte også over 100 skakspillere løbende med på WFM Ellen Fredericia Nilssens underholdende livestreaming fra turneringen. Spillerne kunne man også følge, da de deltog i turneringen med webkamera. Efter partierne kom spillerne med deres betragtninger om de spændende partier. Hele arrangementet, der varede lige omkring 4 timer, kan genses på https://www.twitch.tv/ellennilssen