You are currently viewing Chess House GM 7. runde

Chess House GM 7. runde

John Rendboe fra Århus/Skolerne Skakklub har, på vegne af Chess House, skrevet om syvende runde i Chess House GM-turnering, hvor Spartak Grigorian sikrede sig sin sidste IM-norm hele to runder før slut.

Chess House GM turnering 7. Runde:

Hængeparti 1. Runde
Danielsen – Ramsdal: Da den oprindelige kendelse med telefonen blev omstødt, skal partiet spilles færdigt som hængeparti. Dvs. fra den stilling og med den tid, parti og spillere havde, da det blev afbrudt. Hængepartiet spilles på lørdag – efter sidste runde.

7. runde:
Ellen Fredericia – Jesper Thybo 0-1
Sort fik fint spil i en Grünfeldinder. Hvid virkede dog ikke dødeligt såret, da c-bonden blev skubbet vel hastigt frem. Derefter vandt sort ret hurtigt.

Martin Haubro – Jens Ramsdal 0 – 1
En sicilianer hvor hvid bare aldrig fik gang i noget rigtig farligt. Det var som om, sort bare vandt. Hvid bukkede til sidst, men stillingen så da meget dårlig ud. Martin har ikke helt fået vist de samme fine takter som til DM for nylig. Måske kommer der en slutspurt.

Lena Georgescu – Spartak Grigorian (fotoet øverst i artiklen) 0 – 1
En sicilianer, hvor hvid fik den nærmest uvirkelige chance 11. Sf5. Alligevel så det ud til, at hvid havde de bedste chancer i længden – og alligevel undveg sort trækgentagelser. Det virkede som om remisen trods alt var på vej, da sort gav løber for to bønder. Med ganske lidt tid, og i andet parti på en lang dag begyndte unøjagtighederne at komme. Et omskifteligt kampparti tippede endegyldigt til sort. Grigorian sikrede sig dermed en IM-norm – hans sidste. To runder før slut. Og ligger endda op delt førsteplads inden de sidste to runder.

Henrik Danielsen – Hilmir Heimisson 1-0
Hvid kom bedst ud af åbningen. Sd4 mod Lc7 så lidt lærebogsagtigt ud. Sort prøvede senere at ofre netop denne løber, men hvids stilling var alt for solid. Sikker hvid sejr.

Filip Boe Olsen – Jonas Bjerre ½ – ½
I en klassisk Nimzoinder fik hvid noget der lignede et hårfint initiativ. Det blev dog til en trækgentagelse før træk 30. Efter et par pauvre resultater er Filip ved at spille sig godt ud af en lille bølgedal.

IM Filip Boe Olsen mod GM Jonas Bjerre ½ – ½. Foto; Thomas Vestergård

John Rendboe

Resterende program:
Fredag den 4. december kl. 17:00: 8. runde
Lørdag den 5. december kl. 11:00: 9. runde

Link til live: http://liveskak.dk/2020/chesshouse/december_gm/live/

Turneringen har sin egen hjemmeside: http://videoskak.dk/

Turneringstabellen: http://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=26683

Chess House: https://www.chesshouse.dk/

Billeder fra turneringen på DSU/Facebook: https://www.facebook.com/media/set?vanity=DanskSkakUnion&set=a.10158253485209051